04 / 05 / 2024

hindistan cami projeleri

hindistan cami projeleri

Hindistan’da 1528 yılında yapılan ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı...

Hindistan'da bir Sih, cami inşa edilmesi için arazisini bağışladı!

Hindistan Uttar Pradeş eyaletinde Sukpal Sing Bedi adındaki Sih, kendisine ait bir araziyi cami inşa edilmesi için bağışladı...

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Hindistan Başbakanı Modi'den Türk yatırımcılara çağrı!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi yaptığı açıklamada inşaat alanında çok ciddi projeleri olduğunu söyledi ve Türk yatırımcılara çağrı yaptı.

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

İskenderun Nihal Atakaş Cami inşaatında son durum!

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediyesinin 2016 yılı projeleri kapsamında yer alan Sahil alanında yapımı devam eden Nihal Atakaş Cami’nin inşaatını inceledi.

Başakşehir Belediyesi cami projeleri hizmet alım işini ihaleye çıkarıyor!

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Cami ve Ek Binalar için Uygulama Projesi Hazırlanması hizmet alımı işini 1 Ekim 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

Hindistan’daki nükleer santralin ilk ünitesi tam kapasiteyle çalışmaya başladı!

Hindistan’ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin enerji potansiyeli önemli ölçüde güçlendi. Hindistan’da Rus projeleri kapsamında inşa edilen Kudankulam NGS’nin ilk 1000 MW’lik ünitesi bu haftadan itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başladı.

Ankara Kuzey Yıldızı Cami projesi!

Başkent Ankara projeleri dur durak bilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı açıklamalarda Kuzey Anakara' ya Ankara Kuzey Yıldızı Cami projesi yapacaklarını da belirtti...

Yeşil Cami projesi, Green Dot Awards yarışmasında birinci oldu!

4 Türk öğrencinin Yeşil Cami adlı projeleri ABD'de Green Dot Awards yarışmasında birincilik ödülü aldı...

Mimarlar 80 yıldır cami projesi çizmiyor!

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez “80 yıl boyunca mimarlarımızın cami projeleri çizmediğini” söyledi. Nedenini şöyle açıkladı: “Küsmüşlerdi...”

Çamlıca Cami projesi taşeron firma mantığı ile yapılmamalı!

Posta Gazete Yazarı Yazgülü aldoğan, Çamlıca cami ve Taksim'e yapılan olan cami projeleri ile ilgili düşüncelerini kaleme aldı. İşte o yazı!

Yeni cami projeleri eskiyi tekrar etmemeli, günümüze uyarlanmalı!

Son günlerde oldukça tartışılan konu olan Çamlıca Tepesine yapılması planlanan cami projesinden yola çıkarak yeni camilerin nasıl olabileceği konusuna değindik

hindistan cami projeleri Haberi

hindistan cami projeleri

Hindistan’da 1528 yılında yapılan ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerinde hayata geçirilecek olan cami için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Uttar Pradeş eyaletinin Ayodhya şehrinde yıkılan Babri Camisi'nin yer aldığı bölgeye yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıktaki Dhannipur köyünde inşa edilecek cami kompleksi için gerçekleştirilen törene Hint-İslam Kültür Vakfı (IICF) üyeleri başta olmak üzere çeşitli kurum ve örgütlerden çok sayıda kişi katılım gösterdi. Katılımcılar, gerçekleştirilen bayrak töreninin ardından beraber fidan dikti.

Projenin kaynaklara bağlı olarak 30 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Diğer bir yandan, hem merkezi yönetimde hem de Uttar Pradeş'te iktidarda bulunan Hindistan Halk Partisinden (BJP) törene katılan olmadı.

- Cami, kompleks şeklinde inşa edilecek

IICF Sekreteri Athar Hüseyin, dün Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Hindistan anayasasının 26 Ocak...