07 / 05 / 2024

Hindistan-Çin tünel

Hindistan-Çin tünel

Hindistan Sınır Yolları İdaresi tarafından Çin sınırına daha hızlı erişim sağlamak için inşa edilecek tünelin çalışmaları başladı. İki şeritli inşa edilecek tünelin uzunluğunun 475 metre olacak.

Buca Metrosu'nda tünel kazısı için geri sayım başladı!

Buca Metrosu için çalışmalar hız kazandı. Tünel açma makineleri TBM’lerin girmesine sayılı günler kaldı. Peki hangi istasyonlar olacak? İşte ayrıntılar...

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Çaykur'un çay fabrikası için tünel inşaatları tamamlanıyor!

Çaykur’un İkizdere ilçesinde yapılması planlanan çay fabrikası için tünel inşaatları 1,5 ay içerisinde tamamlanacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje alanında incelemelerde bulundu. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Hindistan ile Türkiye arasında inşaat sektörünün potansiyeli yüksek!

DEİK Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez,  Hindistan ile Türkiye ticaretinde sağlık, gıda ve inşaat sektörlerinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti...

Artvin Borçka'da Camili tünel projesinin akıbeti mecliste!

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili tünel projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AS Volkan Altyapı Tünel İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

AS Volkan Altyapı Tünel İnşaat Limited Şirketi kuruldu.

Çin'de tünel inşaatı çöktü: 4 kişi öldü!

Çin'in güneybatısında bulunan Yünnan eyaletinde inşaat halinde bulunan bir tünel çöktü. Olay sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

Trabzon Boztepe'deki tünel ve yol inşaatına tepki! 

Trabzon'da Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı olan Boztepe'de yol ve tünel inşaatı tepkilere yol açtı. Doğa ve Tarifi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.Dr Coşkun Eruz çalışmaların kent siluetine zarar verdiğini belirtti. 

Denizli'de tünel inşaatı çöktü, bir işçi hayatını kaybetti!

Denizli'nin Honaz ilçesinde tünel inşaatının çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçi Ahmet Türkmenoğlu'nun cenazesi, memleketi Osmaniye'de defnedildi.

Hindistan-Çin tünel Haberi

Hindistan-Çin tünel

Hindistan Sınır Yolları İdaresi,  Çin sınırına daha hızlı erişim sağlamak tünel inşaatına başladıklarını açıkladı. Yeni tünelin, Çin'in 4. Kolordu İstihbarat Birimi'nin bulunduğu Tezpur şehrinden başlayıp, sınırdan yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta olan Aruçanal Pradesh eyaletindeki Tawang kasabasında sona ereceğini belirtildi.


Toplam 475 metre uzunluğunda olacak tünel iki şerit olarak inşa edilecek. Yetkililer, Tezpur ve Tawang arasındaki mesafenin 1 saat daha kısalacağını açıkladı. Bomdila ile Tawang arasındaki 171 kilometrelik mesafenin kötü hava şartlarına karşı yol güvenliği sağlayacağı...