08 / 07 / 2024

Hintli milyarderlerin konaklarıi

Hintli milyarderlerin konaklarıi

Hindistanlı milyarderlerin terk ettiği Şekavati bölgesi, onlardan geriye kalan muhteşem konaklarla dolu. Bu milyarderlerin oturduğu muhteşem konaklar bugün yıkılmakla karşı karşıya.

Boğaziçi Simas Konakları'nda hemen teslim villalar! Boğaziçi Simas Konakları nerede?

Boğaziçi Simas Konakları'nda hemen teslim villaların satış süreci devam ediyor. Peki Boğaziçi Simas Konakları nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Boğaziçi Simas Konakları detayları...

Limonlu Bahçe Konakları ön talep topluyor! Yeni proje!

AKYAPI, yeni projesi Limonlu Bahçe Konakları için düğmeye bastı. Projede ön talep süreci başladı.

ABD'li milyarderlerin vergi ödemediği ortaya çıktı! 

George Soros, Elon Musk ve Jeff Bezos gibi ABD'li milyarderlere ait gizli kayıtlar ortaya çıktı. Kayıtlara göre ABD'li milyarderlerin vergi ödemediği ortaya çıktı. 

Sinpaş Saklı Koru Konakları ön talep topluyor!

Sinpaş'ın en yeni projeleri arasında yer alan Sinpaş Saklı Koru Konakları için ön talep dönemi başladı. Proje Küçükçekmece Atakent'te hayata geçiriliyor.

Validebağ Konakları’nda yüzde 10 KDV indirimi için son günler!

DAP Yapı, 2019’u önemli bir fırsat kampanyası ile uğurlamaya hazırlanıyor. Validebağ Konakları’ndan ev sahibi olmak isteyenler için başlatılan özel kampanyadan yıl sonunda tamamlanacak yüzde 10 KDV avantajına ek olarak, yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

DAP Yapı’dan Validebağ Konakları’nda yüzde 0,99 faizle 180 ay vade!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Validebağ Konakları için mevcut olan indirim kampanyasına ek olarak yeni bir kampanya daha yaptıklarını duyurdu. Yılmaz, "Kamu bankalarının faiz indirim rüzgarını arkamıza aldık.” dedi…

Kırıkkale Belediyesi'nden 4 yeni mahalle konağı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kırıkkale Belediyesi yeni mahalle konakları için düğmeye bastı.

3S Firuze Konakları’nda teslimler Eylül’de başlıyor!

3S Firuze Konakları için geri sayım başladı. Avcılar’ın E-5 aksındaki en büyük projesi olan 3S Firuze Konakları’nda 523 adet konut ve 45 mağaza yer alıyor.

Doğanın içinde bir proje: Çekmeköy Saklı Vadi Konakları!

Hem hayatın merkezinde hem de doğanın içinde hayat sunan Çekmeköy Saklı Vadi Konakları, aylık 2 bin 700 TL  ödeme seçenekleri, ister nakit ödeme yüzde 15 indirimiyle avantajlı ödeme seçenekleri ile alıcılarına bol seçenek sunuyor...

3S Firuze Konakları’nda yüzde 20 indirim fırsatı!

Konut sektörünün önde gelen firmalarının katıldığı kampanyaya 3S Kale de katıldı. Kampanyada, 3S Firuze Konakları için yüzde 20 indirim ve avantajlı ödeme koşulları uygulanıyor. 

Van Gürpınar Konakları için çalışmalar başladı!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Gürpınar Konakları” projesi kapsamında 110 konutun yapım çalışmalarına başlanıyor.

3S Firuze Konakları’nda yüzde 20 indirim fırsatı!

Konut sektörünün önde gelen firmalarının katıldığı kampanyaya 3S Kale de destek verdi. Kampanya kapsamında 3S Firuze Konakları için yüzde 20 indirim ve avantajlı ödeme koşulları sağlanıyor.

Tarabya Vadi Konakları: TarabyaLIFE projesinin adı değişti!

TarabyaLIFE projesinin adı Tarabya Vadi Konakları olarak değişti. Tarabya Vadi Konakları'nda ön talep toplanıyor.

Hintli milyarderlerin konaklarıi Haberi

Hintli milyarderlerin konaklarıi

Hindistan’ın kuzey batısındaki Racastan eyaletindeki Şekavati bölgesi bir zamanlar Hintli milyarderlerin zenginlik göstergeleriyle doluydu.



Bu milyarderlerin oturduğu muhteşem konaklar bugün yıkılmakla karşı karşıya. Bu konaklardaki solmaya yüz tutmuş freskler, duvar resimleri yok olan ihtişamın tek göstergesi.


Duvarları tümüyle resimlerle kaplı konaklarıyla Şekavati dünyanın en yoğun fresk bölgesi. Bu nedenle konakların hiç değilse bölgeye turist çekmek amacıyla korunması önem taşıyor.



15. yüzyıl sonlarında Rajput aşiretinin reisi Rao Şeka tarafından kurulan Şekavati bölgesi 19. yüzyılda büyük gelişme kaydetmişti.

Yakındaki ticari merkezlerden tüccarları bölgeye çekmek için vergilerde indirime gidilmiş, bu girişim işe yarayıp civardan Şekavati’ye göçü hızlandırmıştı. Esrar, pamuk ve baharat ticareti ile bölgeye para aktı.



Tüccarların orta halli evleri 19. yüzyıl sonunda artık büyük konaklara dönüşmüştü.

Şekavati kökenli tüccarlar Bombay ve Kalküta gibi kıyı...