02 / 05 / 2024

hırkai şerif ziyaret

hırkai şerif ziyaret

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

2022'de AVM açılışları hızlanacak!

Türkiye’de senelik 160 milyar Türk Lirası'na yakın satış gerçekleştirilen ve 2 milyarı aşkın ziyaretçi ağırlayan AVM’lerde toparlanma hızlı oldu. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, 2022'de 4-5 yeni AVM'nin daha açılacağını belirtti.

Murat Kurum'dan TOKİ'ye ziyaret!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Çiçek Adası'nın hissedarı: Hülya Avşar'la görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değil!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Çiçek Adası'nın hissedarları arasında yer alan  Şerif Ali Hatırlı, sanatçı Hülya Avşar'ın adayı satın aldığı iddiasını yalanladı: "Kendisiyle görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değildir." dedi.

Banu Aslan Can: Hasar tespit çalışmalarını en hızlı şekilde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti. Banu Aslan Can,"Hasar tespit çalışmalarını en hızlı şekilde bitireceğiz" dedi...

Hüsnü Gürpınar: Sakarya’da Deprem Master Planı olursa destek veririz!

Milliyetçi Hareket Partisi Adapazarı ilçe Başkanı Halil Hakan Oturak, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı ziyaret ederek, kentsel dönüşüm konusu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Hükümet herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor!

Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bizde bir söz var; 'Dünyada mekan, ahirette iman' diye. Ev sahibi olmak çok önemli. O nedenle hükümetimiz de herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor" dedi...

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinde çalışmalar sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmaları hızla devam eden İzmir - Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Banaz - Eşme Hattı şantiye sahasını ziyaret etti..

Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlarından Altınok Öz'e ziyaret!

YTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Berkmen ve Doç. Dr. Cemal Cenk Hamamcıoğlu Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ü ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.

TOKİ Amasya Ziyaret 2.Etap'ta inşaat hızla ilerliyor!

Amasya Ziyaret 2.Etap TOKİ konutlarında inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, projeler hakkında bilgi verdi.

TDBB'den Yağmur İskele İnşaat'a ziyaret!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesine girmeyi başaran Mobilya İmalat ve Yağmur İskele İnşaat Şirketi'ni ziyaret etti.

hırkai şerif ziyaret Haberi

hırkai şerif ziyaret

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.


Caminin avlusunda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ve naatı şerif sonrası Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın yaptırdığı dua ile Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Kutsal emaneti ilk olarak İstanbul Valisi Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ziyaret etti.


Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, kutsal emanetler itibariyle manevi yönü çok yüksel olan İstanbul'u özel kılan değerlerin en önemlilerinden birinin de Hırka-i Şerif olduğunu dile getirdi.


Hz. Muhammed'in mübarek hırkasının,...