27 / 04 / 2024

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’nin başında salgın  sebebiyle sektör olarak morallerinin bozuk olduğuna, haziran sonu itibarıyla ciddi bir yükseliş yaşadıklarına dikkat çekti. 

Ertelenen talepler ve halkın salgın sebebiyle evde kalmaktan bunalmasından dolayı alışverişe akın ettiğinin altını çizen Hüseyin Altaş, "Beklediğimizden çok hızlı toparladık. Ben geçen sene verdiğim röportajlarda ‘2019 seviyelerine, Mart 2023 gibi geliriz’ diye söylüyordum. Oysa bugün 2019’u reel anlamda geçtik. 2022’ye çok umutlu başlamamamıza rağmen çok mutlu bitiriyoruz" şeklinde konuştu.

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023 te rekor gelecek! 

"Günlük 7 milyon giriş sayılarımızın, 2023'te günlük 8 milyonlara çıkarak rekor kırmasını bekliyoruz" diyen Altaş, ciroların da enflasyondan arındırılmış haliyle yüzde 30’larda büyümesini öngördüklerini vurguladı. "Çünkü 2022'de enflasyondan arındırılmış haliyle cirolarımız yüzde 20 civarında büyüdü" diye konuşan Altaş, bunda turizm, ihracat, İstanbul, Muğla ve Antalya gibi illerde çok ciddi artışlar olmasının etken olduğunu belirtti.  

Hüseyin Altaş, Türkiye’ye çok büyük bir turizm talebi olduğunu vurguladı ve "Şu anda Rusya, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden çok yoğun bir turizm talebi var, turizm patladı. Ayrıca enerji krizi, maliyetlerin yükselmesi, hem işçilik hem de üretimde ülkemize bir talep var" açıklamasında bulunarak, bunu asrın şansı şeklinde nitelendirdiğini aktardı. 

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023 te rekor gelecek! 

Bu durumun iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Hüseyin Altaş, "Dürüst ticaretle, nezaketimizle, misafirperverliğimizle alışveriş sektörüne katkı yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

İşte ayrıntılar...
 


Geri Dön