14 / 05 / 2024

Hisarcık Tekir Göleti

Hisarcık Tekir Göleti

Erciyes Dağı Kış Sporları ve Turizm Master Planı Projesi kapsamında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hisarcık Tekir Göleti ve Kabaktepe mevkiinde bulunan toplam 21 otel yeri arsasının satışını içeren ihaleler yapılmaya başlandı

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Salda Göleti'nin inşaatı durdu!

Üç yıl önce yapımına başlanan, ancak Salda Gölü için büyük bir tehdit oluşturacağı belirlenen Salda Göleti'nin inşaatı durduruldu.

Manisa Sarma Göleti projesinde inşaat devam ediyor!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından inşaatına mart ayında başlanan Manisa Sarma Göleti Projesi büyük bir hızla ilerliyor.

Bursa Orhaneli Göleti'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gümüşpınar bölgesinde hayata geçireceği Orhaneli Göleti'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de katıldı.

Bursa Ericek Göleti turizme kazandırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu’da bulunan Ericek Göleti’ni çevresiyle birlikte dönüştürerek aktif bir turizm merkezi haline getirmeye hazırlanıyor.

Niğde Eminlik Köyü'ne sulama göleti yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Eminlik Köyü'ne sulama göleti yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Elmalı Köyü'ne sulama göleti yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez Elmalı Köyü'ne sulama göleti yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana'daki Elmacık Göleti'nin inşaatı meclis gündeminde!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Elmacık Göleti'nin yapımının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Bulanık Göleti TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı bir köydeki göletle ilgili çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Gebze Denizli Göleti'nin gövdesi yükseltilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesindeki organize sanayi bölgeleri ile üst kesimlerinde yer alan mahallelerin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını karşılamak için kullandığı Denizli göleti gövdesinin yükseltilmesi için çalışmalara başladı.

Ardahan Aşıkşenlik Göleti'nin temeli atıldı!

Çıldır’a mahalle olarak bağlanan Aşıkşenlik’e yatırımlar devam ediyor. Çıldır Belediyesi tarafından Aşıkşenlik mahallesine yapılacak göletin temeli atıldı.

Bursa Gököz Göleti imara mı açılıyor?

Gököz Göleti ve çevresi, Bursaspor’a sürekli gelir sağlayacak tesislerin yapımı için imara açılacak.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, turizme açılarak bölgenin kar elde edebilmesi için pek çok aktivitenin yapılabileceği alan olarak inşa edileceğini belirtti.

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.

Hisarcık Tekir Göleti Haberi

Hisarcık Tekir Göleti


İlk yapılan ihalede 7, ikinci ihalede ise 3 konaklama tesisinin arsası satıldı. Satışı yapılamayan 11 tesis için önümüzdeki günlerde yeniden ihale düzenlenecek.


Erciyes Projesi’nin ilk dönemlerinde yatırımcıların ciddi çekinceleri olduğunu ve yatırım yapmakta kararsız kaldıklarını ifade eden Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Çıngı, “Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki’nin yoğun çabalarıyla otelcilerle yaptığımız çeşitli tanıtım toplantıları bu olumsuz düşünceleri giderdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından buraya 100 milyon lira harcanarak yapılan tesisleri gören yatırımcılar projenin Kayseri’ye ve Türkiye’ye dünya çapında etkili olduğunu gördüler. Şu an herkesin tanıdığı büyük otel markaları Erciyes’e yatırım planların hazırladılar. Yalnızca ülkemizden değil yurtdışından da yatırımcılar bize ulaşıp proje hakkında bilgi alıyorlar. Erciyes’te bulunan gölet etrafında ağırlıklı olarak butik tarzı, 4 adet de normal statüde otel...