28 / 04 / 2024

Erciyes Projesi kapsamında otel yeri arsası ihaleleri başladı!

 Erciyes Projesi kapsamında otel yeri arsası ihaleleri başladı!

Erciyes Dağı Kış Sporları ve Turizm Master Planı Projesi kapsamında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hisarcık Tekir Göleti ve Kabaktepe mevkiinde bulunan toplam 21 otel yeri arsasının satışını içeren ihaleler yapılmaya başlandı




İlk yapılan ihalede 7, ikinci ihalede ise 3 konaklama tesisinin arsası satıldı. Satışı yapılamayan 11 tesis için önümüzdeki günlerde yeniden ihale düzenlenecek.


Erciyes Projesi’nin ilk dönemlerinde yatırımcıların ciddi çekinceleri olduğunu ve yatırım yapmakta kararsız kaldıklarını ifade eden Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Çıngı, “Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki’nin yoğun çabalarıyla otelcilerle yaptığımız çeşitli tanıtım toplantıları bu olumsuz düşünceleri giderdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından buraya 100 milyon lira harcanarak yapılan tesisleri gören yatırımcılar projenin Kayseri’ye ve Türkiye’ye dünya çapında etkili olduğunu gördüler. Şu an herkesin tanıdığı büyük otel markaları Erciyes’e yatırım planların hazırladılar. Yalnızca ülkemizden değil yurtdışından da yatırımcılar bize ulaşıp proje hakkında bilgi alıyorlar. Erciyes’te bulunan gölet etrafında ağırlıklı olarak butik tarzı, 4 adet de normal statüde otel inşa edeceğiz. İhalelerle birlikte Erciyes’te Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu plana uygun olarak konaklama tesisleri inşa edilecek” diye konuştu.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında hem büyükşehir belediyesine hem de özel sektöre görevler düştüğünü söyledi.



 Erciyes Projesi kapsamında otel yeri arsası ihaleleri başladı!

Dünya



Geri Dön