01 / 05 / 2024

Çevre Çiçekleri Projesi kapsamında tiyatro gösterimi yapıldı!

Çevre Çiçekleri Projesi kapsamında tiyatro gösterimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Temiz Türkiye'm Çevre Çiçekleri Projesi" kapsamında 30 bin öğrenciye tiyatro gösterimi yaptı...



     Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, "Temiz Türkiye'm Çevre Çiçekleri Projesi" kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine, Türkiye genelinde düzenlenen "Çevre Çiçekleri Tiyatro" gösterilerinin devam ettiği bildirildi. Gösteride tüm çocuklara Türkiyede bir ilk kez "Çevre Müfettişi" kimlik kartları da dağıtıldığı belirtildi. 

     Tiyatro gösterilerinin, çocukların çevre konusunda bilinçlenmesi ve sorumluluk sahibi olmaları amacıyla profesyonel bir oyuncu kadrosuyla sahnelendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

     "Türkiye genelinde Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih, Altındağ, Keçiören, Sincan, Şahinbey, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik Belediyesi olmak üzere toplam 14 belediyede pilot çalışmalar başladı. 

     Temiz Türkiye'm Çevre Çiçekleri Projesi kapsamında ilkokul çocuklarına yönelik tiyatro gösterilerinde bugüne kadar 30 bin ilkokul öğrencisine tiyatro gösterisi düzenlendi, proje mayıs sonunda 70 bin çocuğa ulaşacak. 

     Sergilenen tiyatro gösterisi öncesinde "Çevre Müfettişi" kimliklerine kavuşan öğrenciler, gördükleri çevre sorunlarını yetkililere bildirecek. Çevrenin korunması ve geliştirilmesinde karşılaştıkları sorunları aktarmakla görevli çevreci müfettişler sayesinde, çevre sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Minik müfettişler, ayrıca Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden öncelikli yararlanabilecek." 


AA


Geri Dön