02 / 05 / 2024

hisseli arazi değişiklik

hisseli arazi değişiklik

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapında hisseli arazilerin satışları dün itibariyle durduruldu. İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hisseli arazi satışlarında aldığı kararın tam metni...

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31379 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31281 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun 2018!

Atatürk Orman Çiftçliği'nin devri, İskan Kanunu, Yeni Konut Yapımı, 2B arazi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin düzenlemelerin yapıldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun yürürlüğe girdi.

14 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde değişiklik!

ÖİB, 14 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde değişiklik yaptı. ÖİB bazı şeker fabrikalarının arazi miktarını düşürdü. 

Nevşehir'de arazi toplulaştırması kararında değişiklik yapıldı!

Nevşehir Ürgüp'te bazı yerlerde arazi toplulaştırılması yapılması hakkındaki 25/7/2011 Tarihli ve 2011/2086 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın eki listede değişiklik yapılmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yay

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Nisan 2011 tarihinde 27901 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Kiraya konu olan ev üzerinde ev sahibi tarafından yenilik ve değişiklik yapılabiliyor. Peki, kiralanan evde yenilik ve değişiklik nasıl yapılır? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Uşak Seramik organizasyon şemasında değişiklik yapacak!

Uşak Seramik Sanayii A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada organizasyon şemasında değişiklik yapacağını bildirdi. Uşak Seramik Sanayii A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

hisseli arazi değişiklik Haberi

hisseli arazi değişiklik


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 25 Şubat 2014 tarihi itibariyle Türkiye genelinde hisseli arazilerin satışları durduruldu. 1/1000 ölçekli mevcut yerleşim imar planı içerisinde yer alan araziler kararın dışında yer alıyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir diğer değişiklikle artık 20 bin metrekare altındaki arazi hisselerinin 3. şahıslara satışın yolu açıldı. 


Tarım arazilerinin satışları yeni yasayla nasıl olacak? İşte yayınlanan son genelge!


Kararın tam metni için tıklayın...