11 / 05 / 2024

hisseli arazi kullanımı

hisseli arazi kullanımı

Yeni hisseli arazi kanunu olan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun ile hisseli arazilerin satışına kısıtlamalar getirildi...

Balıkesir'de 2023'te 60 bin 34 arazi alım satımı oldu! İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler!

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıları arsa ve arazi yatırımlarına yönlendirirken, Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel isimli kullanıcı 2023 yılında toplam 60,034 tane arazi alım/satımı olduğunu belirtti. İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler...

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması mecliste!

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması amacıyla çalışma ve düzenlemeler bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "İstanbul Büyük Havaalanı açıldı. Devletin cebinden bir kuruş çıkmadı ve bu yıldan sonra bu işi yapan konsorsiyum, devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek." ifadelerini kullandı...

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik düzenleme!

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik yönetmelik hükmü değiştirildi. Zorunlu tarım dışı kullanımı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na bağlandı..

Trabzon'daki 11 dönümlük arazi halkın kullanımına açılacak!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin Boztepe Mahallesi’nde bulunan TSK’ya tahsisli 11 dönüm alana sahip arazi halkın kullanımına açılacak.

2b arazi alım şartları!

2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin alım satım işlemleri için bazı şartlar bulunuyor. İşte, 2b arazi alım şartları!

Hisseli tapuda önalım hakkı nedir?

Kanunen paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler. Peki, hisseli tapuda önalım hakkı nedir? Nasıl kullanılır?

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazilerin bölünerek satılması ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde bir genelge yayımlandı. Peki, hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazilerin bölünerek satılması ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde bir genelge yayımlandı. Peki, hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

hisseli arazi kullanımı Haberi

hisseli arazi kullanımı

Hisseli arazi kanunu!

Yeni hisseli arazi kanunu olan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun ile hisseli arazilerin satışına kısıtlamalar getirildi.


KANUN


TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN


MADDE 1 – 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 1 – Bu Kanunun amacı; toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımını sağlayacak usul ve esasları belirlemektir.”


MADDE 2 – 5403 sayılı Kanunun 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 2 – Bu...