04 / 05 / 2024

Hisseli arsalarda yol

Hisseli arsalarda yol

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda annesi ve kardeşiyle miras kalan tarlada paylı mülkiyetli hissedar olduklarını belirten okuyucu, arazinin diğer tarafına geçiş için yapılacak yolun kendi arazilerinden geçmesi durumunda ne olacağını sordu.

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu hakları bilmenizde yarar var

Hisseli tapu sahibi iseniz ve diğer ortaklar sizden habersiz olarak ortak taşınmaz üzerinde bir tasarrufta bulunduysa izleyebileceğiniz bir kaç yol var...

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, hisseli tapular birden çok ortağın bulunduğu ve bu kişilerin tasarrufu altında olan mülkler, tapulardır. Peki bu hissedarlar bir anlaşmazlık yaşarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Hisseli arsalarda yol nasıl yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda annesi ve kardeşiyle miras kalan tarlada paylı mülkiyetli hissedar olduklarını belirten okuyucu, arazinin diğer tarafına geçiş için yapılacak yolun kendi arazilerinden geçmesi durumunda ne olacağını sordu.

 Hisseli arsalarda dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, alım-satım aşamasında sorunlara yol açan hisseli arsalarla ilgili ifraz işleminin nasıl yapılacağını, şufa hakkının ne olduğunu ve izale-i şuyu davasının ne zaman gerekeceğini anlattı.

Hisseli tarla satış işlemleri!

Hisseli arsa, birden fazla kişinin tek bir arsadan pay satın alması olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli tapuya sahip arsalarda mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla satış işlemleri nasıl yapılır?

Hisseli tarla tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa, birden fazla kişinin tek bir arsadan pay satın alması olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli tapuya sahip arsalarda mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, Hisseli tarla tapu satışı nasıl yapılır?

Osmangazi'de hisseli tapu dönemi bitti!

Bursa Osmangazi'de yıllardır var olan ve imar uygulamalarında büyük sıkıntılara yol açan hisseli tapu sorunu çözüldü. Bursa osmangazi Yenibağlar Mahallesi' nde 200 vatandaşa müstakil tapuları verildi...

Samsun'da yol genişletilince elektrik direkleri ortada kaldı!

Çarşamba'da genişletme çalışmalarının ardından yolun ortasında kalan elektrik direkleri ilginç görüntü oluşturuyor. Belediye tarafından yapılan parke taşı döşeme ve genişletme çalışması sonucu bazı elektrik direkleri yol ortasında kaldı...

Ankara'da mineralli sağlam yol denemesi yapıldı!

Ankara'da yol yapımı ile ilgili altyapı çalışmalarında yeni bir sistem test edildi. NovoCrete isimli teknolojiyle, büyüme için gerekli olan ulaşım yatırımlarının daha uzun ömürlü olması hedefleniyor...

Hisseli arsalarda yol Haberi

Hisseli arsalarda yol

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda annesi ve kardeşiyle miras kalan tarlada paylı mülkiyetli hissedar olduklarını belirten okuyucu, tarlanın güney sınırındaki arazinin sahiplerinin de akrabaları olduğunu, dedelerinden miras kaldığını belirtti. Akrabalarının yolu olmadığı için kendilerinden geçit hakkı istediklerini kaydeden okuyucu, arazilerinin mandalina bahçesi olduğunu belirtti ve mahkemeye gidilirse 'Mandalina bahçesinin ortasından yol geçirilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucunun açıkladığı olay, imar geçmemiş alanlarda yaşanır. Yola cephesi bulunmayan arazi sahiplerinin, yola çıkış için geçit hakkkı talep etme imkanı vardır ki bu da‘irtifak hakkı’ olarak geçer. Okuyucumun bahsettiği ihtimallerden biri; taraflar anlaşarak yola çıkışı bulunmayan parsele, kendi parselleri üzerinden geçit hakkı yapılabilir.

Bu sözlü değil daha çok yasal şekilde düzenlenmeli yani tapuya tescil edilmeli. Fakat taraflar arasında böyle bir...