05 / 05 / 2024

hisseli gayrimenkulün kiraya verilmesi

hisseli gayrimenkulün kiraya verilmesi

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

İstanbul ve Kocaeli'de 69 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! İhalesi 5 Ocak'ta!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da 67, Kocaeli'de 2 olacak şekilde 69 adet vakıf gayrimenkulünü kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un 7 ilçesindeki 28 gayrimenkul kiraya veriliyor! Dükkan, arsa, binalar da var! 

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ili, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Eyüpsultan ve Bakırköy ilçelerinde yer alan 28 adet vakıf gayrimenkulünü kiraya veriyor. İşte merak edilen ayrıntılar...

Avrasya GYO Ankara Yenimahalle'deki gayrimenkulünü kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ankara ili Yenimahalle ilçesinde bulunan kargir apartmanı kiraya verdi.

ANFA 40 adet gayrimenkulünü kiraya veriyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü; şehir içerisinde yer alan çay bahçesi, futbol, basketbol ve halı saha, kafe, büfe ve dükkanları ihaleyle kiraya verecek. 40 adet taşınmazın ihalesi 15 ve 16 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Gaziantep'teki gayrimenkulünü kiraya veriyor!

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan gayrimenkulü kiraya verecek.

Kiler GYO Esenyurt'taki gayrimenkulünü 86 bin 500 TL'ye kiraya verdi!

Kiler GYO portföyünde yer alan Esenyurt'ta yer alan gayrimenkulünü Ege-Met Kağıtçılık'a aylık kira bedeli 86 bin 500 TL+KDV olmak üzere 1,5 yıl süreliğine kiraya veridi.

Ata GYO Kayseri'deki gayrimenkulünü TAB Gıda'ya kiraya verdi!

Ata GYO tarafından Kayseri Talas'taki gayrimenkulün 5A nolu bağımsız bölüm için TAB Gıda ile kiralama sözleşmesinin karşılıkı olarak feshedilip, yerine 5A ve 5B nolu bağımsız bölümleri kapsayan yeni bir kira sözleşmesi akdedilmesine karar verildi...

TAB Gıda'nın Adana'daki gayrimenkulünün inşaatı Adakur İnşaat'ın!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Ata GYO'nun portföyünde bulunan Burger King olarak işletilmesi için kiraya verilen gayrimenkulün kaba inşaatı yapacak şirket seçildi. 

Ata GYO Talas'taki gayrimenkulünü 1.5 milyona kiraladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kayseri Talas'taki gayrimenkulünü 10 yıllığına TAB Gıda'ya kiraya verdi. 

Reysaş GYO 6 ildeki 9 gayrimenkulünü kiraya verdi!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 6 ildeki 9 gayrimenkulünü kiraya verdi. Kiraya verilen gayrimenkuller Düzce, Giresun, Ordu, İzmir, Samsun ve Kocaeli'de yer alıyor.

Vakıflar, FETÖ'nün 1.512 gayrimenkulünü ihaleye çıkarıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, FETÖ ile bağı bulunduğu saptandığı için kapatılan vakıflar ve bu vakıfların mal varlıklarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ertem, "1.512 gayrimenkulün ihalesine çıkacağız ve kiraya vereceğiz. Böylece kira elde edilecek"" dedi.

Vakıf GYO Beşiktaş'taki gayrimenkulünü kiraya verdi!

Vakıf GYO portföyünde yer alan İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumeli Hisarı Mahallesi, Ebulula Mardin Caddesi'ndeki gayrimenkulü kiraya verdi.

Akbank 21 gayrimenkulünü satıyor!

Akbank 12 ildeki toplam 21 adet gayrimenkulünü Turyap aracılığıyla satışa çıkardı. Gayrimenkullerin fiyatları 55 bin 250 TL'den başlıyor.

hisseli gayrimenkulün kiraya verilmesi Haberi

hisseli gayrimenkulün kiraya verilmesi

Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Bu durumda taşınmazlar hisseli oluyor. Herkes taşınmaza hissesi oranında sahip oluyor.


Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?


Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün oluyor. Hisseli gayrimenkulün kiraya verilmesi halinde, kira tutarlarının hissedarlardan birinin hesabına yatırılıp yatırılamayacağı hakkında özelge şu şekilde sıralanıyor:


T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü


Sayı:B.07.1.GİB.4.34.16.01-GVK 70-957


Konu: Hisseli gayrimenkulün kiraya verilmesi halinde, kira tutarlarının hissedarlardan birinin hesabına yatırılıp yatırılamayacağı

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve ekinde, babanızdan dört adet daire kaldığı bir tanesinde annenizin oturduğu diğer üç tanesinin kiraya verildiği ve 9 kardeş olduğunuzu kira ödemelerinin sizin adınıza açılmış...