02 / 05 / 2024

hisseli tarla alırken nelere dikkat edilmeli

hisseli tarla alırken nelere dikkat edilmeli

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapında hisseli arazilerin satışları dün itibariyle durduruldu. İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hisseli arazi satışlarında aldığı kararın tam metni...

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Hisseli arsa satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'nin en büyük yatırım seçenekleri arasında olan hisseli arsa yatırımında dikkat edilecek hususlar neler? Hisseli arsa alırken hangi konular araştırılmalı? Prokule Türkiye yetkilisi Gökhan Gürlek hisseli arsa satın alımına ilişkin önerilerde bulundu.

8 soruda ev alırken çıkan masraflar!

Yeni ev satın alan kimseler için devir sürecinde ödenmesi gereken masraflar kimi zaman kötü bir sürpriz olabiliyor. Peki, ev alırken nereye hangi ödemeler yapılır? İşte 8 soruda ev alırken çıkan masraflar..

6 soruda emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Emlakçılar aracılığı ile yapılan alım satım ve kiralama işlemlerinde alıcı veya kiracı tarafın bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Peki, siz de "Emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?" diyorsanız işte yanıtı..

Müteahhitten ev alırken tapu masrafı 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için belli masraflar ödeniyor. Peki, bu masraflar ne kadar tutar? Müteahhitten ev alırken tapu masrafı 2017 ne kadar?

Ev alırken su yalıtımına dikkat!

BTM Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Ürkmez, ev alırken su yalıtımına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

İkinci el konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Bahar dönemi yaklaşırken ev satışlarında artma gözlendi. Uygun fiyata ev arayanlar ise ikinci el konutlara yöneldi. Peki ikinci el konut alırken nelere dikkat edilmeli? İşte cevap haberimizde yer alıyor...

Siteden ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bugünkü yazısında ev alırken nelere dikkat edileceği konusunda uyarılarda bulundu. İşte o haber...

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur!

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, bahar dönemiyle birlikte ev satışlarında artış yaşandığını söyledi. Kırmızıtaş, ev alırken dikkat ve kontrol etmesi gerekenleri anlattı. İşte ev alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur.

Ev alırken dikkat edilmesi gereken kriterler neler?

Ödüllü Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, ev alırken dikkat edilmesi gereken kriterleri sıraladı. İşte, ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlar...

Konut alırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, konut seçerken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. İşte Konut alırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta...

Temelden ev alırken dikkat!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Erol Ulusoy köşesinde yayınladığı yazısında temelden ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri konu aldı. İşte o yazı..

Konut satın alırken hazır beton kalitesi sorgulanmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut alırken beton kalitesinin sorgulanması gerekliliğine yeniden vurgu yaptı. Vardar, inşaatlarda kaliteli dekorasyon malzemelerinin kullanımında gösterilen hassasiyetin hazır beton kalitesinde de gösterilmesi gerektiğini söyledi.

hisseli tarla alırken nelere dikkat edilmeli Haberi

hisseli tarla alırken nelere dikkat edilmeli


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 25 Şubat 2014 tarihi itibariyle Türkiye genelinde hisseli arazilerin satışları durduruldu. 1/1000 ölçekli mevcut yerleşim imar planı içerisinde yer alan araziler kararın dışında yer alıyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir diğer değişiklikle artık 20 bin metrekare altındaki arazi hisselerinin 3. şahıslara satışın yolu açıldı. 


Tarım arazilerinin satışları yeni yasayla nasıl olacak? İşte yayınlanan son genelge!


Kararın tam metni için tıklayın...