07 / 05 / 2024

hızlı trenle entegre iett otobüs hatları hangileri

hızlı trenle entegre iett otobüs hatları hangileri

İstanbul-Ankara arasındaki mesafeye hız katan YHT dolayısıyla Pendik'in İETT hatlarında düzenleme yapıldı. Pendik Tren İstasyonu'na bağlantısı gerçekleştirilen 9 otobüs hattıyla yolcuların Metro, metrobüs, Marmaray ve deniz ulaşımı kolaylaştı.

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesinde sona gelindi!

Merakla beklenen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesiyle ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz." dedi.

Hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı için projeler geliştiriyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Ülke genelinde ve ana akslarında, hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı amacıyla projeler geliştiriyoruz." diye konuştu.

Hatay'daki hızlı tren projesinin entegre edilmesi önerisi TBMM'de!

Hatay ilinin hızlı tren projesine entegre edilmesi önerisine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya ile İzmir hızlı trenle bağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e otoyolla ve hızlı trenle bağlamayı da planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor." diye açıklama yaptı. 

Çin yüksek hızlı tren için deniz altı tüneli inşa edecek!

Yetkilier Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini açıkladı...

Bursa'ya hızlı tren müjdesi!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "İhale süreci başladı ve 2019 yılı sonunda inşallah Bursa'nın yüksek hızlı trenle ilgili test sürüşlerine başlayacağız. Bursalıları bu konforlu hizmetle 2020'de buluşturacağız." dedi.

Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşuyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını söyledi.

Iğdır hızlı trenle tanışacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır'daki projeler ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, havalimanı ile tanışan Iğdır'ın hızlı trenle de tanışacağını belirtti.

Edirne-İstanbul arası hızlı trenle 1 saatten az olacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye ineceğini belirtti. Projenin 3 yıl sonra hizmete başlayacağını söyleyen Özdemir, hızlı tren ihalesinin bu sene içerisinde yapılacağını söyledi.

3. Havalimanı için metro-hızlı tren çalışmaları başlıyor!

İstanbul’un Yeni Havalimanı için fizibilitesi tamamlanan metro ve hızlı tren ihalesine çıkılıyor. Havalimanı güzergâhında 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni hattın mevcut metro ağları, Marmaray ve metrobüsle entegre olacağı belirtildi

Ahmet Davutoğlu'ndan Antalyalılara hızlı tren müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalyalılara hızlı tren müjdesi verdi. Davutoğlu konuşmasında, "Antalya'yı Eskişehir'i, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız inşallah." dedi.

Edirne hızlı tren projesiyle çağ atlayacak!

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, hızlı tren projesinin kent için önemine vurgu yaparak, "Edirnemizde hem tarihi eser sayısı fazla hem de ilimiz Avrupa'ya açılan sınır kapısıdır. Edirne'nin hızlı trenle beraber çağ atlayacağını düşünüyorum" dedi.

hızlı trenle entegre iett otobüs hatları hangileri Haberi

hızlı trenle entegre iett otobüs hatları hangileri


İETT Genel Müdürlüğü, Pendik’e yeni entegre otobüs hatlarını belirledi. Buna göre Pendik Yüksek HızlıTren İstasyonu'na ulaşımı daha da kolaylaştırmak amacıyla İETT tarafından Anadolu ve Avrupa yakasından toplam 9 hat, bu istasyona entegre edildi. Yeni düzenlemelerle birlikte YHT İstasyonu’na; Metro, Metrobüs, Marmaray ve deniz yoluyla ulaşım imkanı sağlandı. İstasyona yeni  İETT durakları da yapılarak yolcu kapasitesi genişletildi.


Ankara-İstanbul YHT hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!



Anadolu ve Avrupa yakasına kolay ulaşım 


Yeni kurulanKM20 numaralı hat ile Hızlı Tren İstasyonu’ndanSabiha Gökçen Havaalanı ve Kartal Metro bağlantısı sağlandı. Mevcut bulunan 16 numaralı (Pendik – Kadıköy),16D numaralı (Pendik – Kadıköy), 17 numaralı (Pendik – Kadıköy) ve 222numaralı (Pendik – Kadıköy) hatları ile Kartal, Maltepe, Kadıköy ilçeleri ve Kadıköy Vapur İskelesi entegresi yapıldı.


132Pnumaralı (Veysel Karani – Sultanbeyli...