10 / 05 / 2024

Hatay'daki hızlı tren projesinin entegre edilmesi önerisi TBMM'de!

Hatay'daki hızlı tren projesinin entegre edilmesi önerisi TBMM'de!

Hatay ilinin hızlı tren projesine entegre edilmesi önerisine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay ilinin hızlı tren projesine entegre edilmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Şahin, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şahin, ''Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak olan Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabının Konya-Karaman bölümünde sona gelinmiş, devamındaki Karaman-Ereğli-Ulukışla-Yenice Hızlı Demiryolu ile güney koridorunu oluşturan Mersin-Adana-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu projelerine entegre edilmesi öngörüldüğü belirtilmektedir'' diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in soruları:

1. Söz konusu demiryolu projesi için ayrılan bütçe ne kadardır?

2. Belirtilen güzergahta yapılan hızlı demiryolu projesine Hatay ili dahil edilecek midir? Bu konuda herhangi bir bütçeleme yapılmıştır?

3. Hatay ilinin söz konusu demiryolu ağına dahil edilmemesinin gerekçesi nedir?

4. İthalat ve ihracat konusunda ülkemiz firmalarının rekabet gücünün arttırılması için Hatay'daki mevcut demiryolu ağının uzatılması konusunda bir çalışmanız var mıdır?
 


Geri Dön