30 / 04 / 2024

Aydınlılar Çıldır Havaalanı'nın açılmasını ve hızlı tren projesinin başlatılmasını istiyor!

Aydınlılar Çıldır Havaalanı'nın açılmasını ve hızlı tren projesinin başlatılmasını istiyor!

Aydınlılar hayalleri için Ankara 'ya gidiyor. Çıldır Havaalanı'nın açılmasını ve hızlı tren projesinin 2014'de başlatılmasını isteyen Aydınlılar, topladıkları 22 bin imzayı Bakan Binali Yıldırım'a iletecek




Aydınlıların hayalini kurdukları havayolu ulaşımı ve hızlı tren projesi için düzenlenen "Bir imza da sen at" kampanyasında 22 bin imza toplandı. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, topladıkları imzaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a ileteceklerini belirterek, "Aydınlıların hayallerini güçlü bir şekilde Ankara'ya duyurup gerçekleştireceğiz" dedi.


Kampanya açılmıştı

Aydın'da ulaşıma kapalı olan Çıldır Havaalanı'nın açılmasını ve 2023 yatırım programında yer alan İzmir-Aydın-Denizli hızlı tren projesinin 2014 yılında başlatılmasını isteyen Aydınlı sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek talepleri konusunda ortak hareket etme kararı almıştı. Aydın Ticaret Odası, Sanayi Odası, Borsa ve Ziraat Odası yöneticileri, Aydınlıların desteğini alarak Ankara'da seslerini daha güçlü duyurabilmek amacıyla 19 Kasım'da "Bir imza da sen at" sloganıyla imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında kentin çeşitli noktalarında ve 21-24 kasım günlerinde kentte düzenlenen Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarında açılan stantlarda imza toplandı.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, 22 bin imza topladıklarını kampanyanın sona erdiğini dile getirdi. 


Destek bekleniyor

Toplanan imzaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türk Hava Yolları'na ileterek taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmek istediklerini söyleyen Bosnalı, "Yıllardır kentimizden uçmak istediğimizi belirtmekten dilimizde tüy bitti. Fakat bir türlü bu hayalimiz gerçekleşmedi. Biz vazgeçmeyeceğiz. Büyükşehir olan kentimizde hazır durumda bekleyen Çıldır Havaalanı'ndan uçacağız. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2023 yatırım programında bulunan İzmir-Aydın-Denizli hızlı tren projesinin 2014 yılına alınmasını istiyoruz. Hayallerimizde ısrarcıyız. Aydınlıların da verdiği destekle yılbaşında Ankara'ya giderek kararlı bir şekilde taleplerimizi gerekli yerlere ileteceğiz" diye konuştu. Bosnalı, Ankara'ya gidecek heyette Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte Aydın milletvekillerinin yer almasını istediklerini Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan da taleplerin yerine getirilmesi konusunda destek beklediklerini dile getirdi.



Yeni Asır


Geri Dön