04 / 05 / 2024

Hollanda baskı evleri

Hollanda baskı evleri

Hollanda'nın Eindhoven kentinde dünyanın ilk 3 boyutlu (3D) yazıcıdan çıkma, beton ve aynı zamanda yaşanabilir evleri inşa ediliyor. 

Avrupa'da bir ilk: 3D baskılı ilk ev kiralandı!

Hollanda'da yaşayan bir çift, Avrupa'nın ilk tamamen 3D baskılı evini kiraladı.

Hollanda'da 3 boyutlu baskı evleri yapılıyor!

Hollanda'nın Eindhoven kentinde dünyanın ilk 3 boyutlu (3D) yazıcıdan çıkma, beton ve aynı zamanda yaşanabilir evleri inşa ediliyor. 

Ordu'da afetzedelerin evleri teslim ediliyor!

Heyelan ve sel baskınlarının sık sık yaşandığı Karadeniz coğrafyasının tipik özelliklerini taşıyan Ordu’da 9 ilçesinde toprak kayması sonucu evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutları yavaş yavaş teslim ediliyor.

Muğla'da yağış nedeniyle evleri su bastı!

Muğla'da aşırı yağışlar, hayatı felç etti. Muğla merkezinde Karabağlar Yaylası'nı göle çeviren sular evleri ve ahırları bastı. Derelerin taşmasıyla tarım arazileri sular altında kaldı. Seydikemer'de baskın nedeniyle yollar trafiğe kapandı.

Yenişehir Park Evleri'nde sıfır faizle!

Uygunlar İnşaat tarafından Kurtköy'de inşa edilen Yenişehir Park Evleri 2 blokta toplam 72 daireden oluşuyor.

Mozaik Park Evleri'nde 135 bin YTL'ye!

Pendik'te yapımı devam eden Mozaik Park Evleri'nde büyüklükleri 70 metrekare ile 340 metrekare arasında değişen daireler, 135 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Güneş Park Evleri'nde 250 bin YTL'ye! Hemen teslim!

Albayrak Yapı Grubu'nun Halkalı'da inşa ettiği Küçükçekmece Gölü manzaralı Güneş Park Evleri, 250 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken teslim!

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanan tarihten 6 ay önce tamamlandı.

Fi-yaka Evleri'nde 140 bin YTL'ye! Ekim'de teslim!

Fi-yaka Evleri'nde daireler, 140 bin ile 610 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor

Ayazma Evleri'nde 500 bin dolara

Beykoz'da inşa edilen Ayazma Evleri'nde 305 metrekarelik villalar 500 bin dolardan satılıyor.

Leoland Amerikan Evleri'nde 390 bin dolara!

Silivri'de projelendirilen Leoland Amerikan Evleri'nde 330 metrekarelik ikiz villalar 390 bin ile 430 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken bitti

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanandan 6 ay önce tamamlandı.

Royal Park Evleri'nde yüzde 20 indirim

Çorlu' da yapımı devam eden Royal Park Evleri' nde çok özel indirimlerle yeni bir kampanya başladı!...

Hollanda baskı evleri Haberi

Hollanda baskı evleri

BBC News Türkçe'de yer alan habere göre; Hollanda'nın Eindhoven kentinde dünyanın ilk 3 boyutlu (3D) yazıcıdan çıkma, beton ve aynı zamanda yaşanabilir evleri yapılıyor.

3D yazıcıyla evler daha öncede yapılmıştı ancak hiçbiri insanların yaşamasına uygun olmadı. Hollandalı ekip, yeni sistemin, inşaat sektöründe "devrim" niteliği taşıyacağını, başka enerji ve çevre dostu ev tasarımlarının önünü açacağını savunuyor.

Emlak geliştirme uzmanları ise bu durumun inşaat sırasında çevreye verilen zararı azaltacağını söylediler. "Milat Projesi" olarak anılan sitenin inşaatı sırasında normale kıyasla çok daha az çimento kullanılacak. Projeye Eindhoven Teknoloji Üniversitesi de destek veriyor.

İnşaat firması Van Wijnen'deki yöneticilerden Rudy van Gurp, "Artık ev inşaatında kullanılan kalıplara ihtiyacımız yok; dolayısıyla gereğinden fazla çimento kullanmamız da söz konusu olmayacak" diye konuştu.
 

Akıllı evlere geçiş

3D yazıcı kullanımı, yapının...