17 / 06 / 2024

Hong Kong inşaat piyasası

Hong Kong inşaat piyasası

Dünyada en çok gökdelenin bulunduğu Hong Kong, kelimenin tam manasıyla tıknefes bir beton tarlası: 150 metreyi geçen bina sayısı şu anda 302. Ancak her yer şantiye halinde ve birkaç yıl içinde bu rakam çok daha yükselecek...

Hong Kong emlak sektörü için 2024'ün de zor geçmesi bekleniyor!

Hong Kong'lu emlak geliştiricileri, sürekli rtan finansman maliyetleri ve emlak piyasasındaki yavaşlamayla boğuşurken 2024 yılında da zorlu bir süreçle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden olan Evergrande'nin hisselerinin, Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı açıklandı. Hisselerin neden işleme kapatıldığıyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Hong Kong'da satılan konuta Asya piyasası için rekor fiyat!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 82 milyon dolarlık fiyata alıcı bulan konut, Asya piyasası için rekor bir fiyatla satıldı.

Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa Group'un Hong Kong Borsası'ndaki işlemleri durdu!

Çin'in borç krizindeki gayrimenkul şirketi Kaisa Group, vadesi gelen 400 milyon dolar tutarındaki borç tahvilinin faiz ödemesini gerçekleştirememesinden sonra Hong Kong Borsası'ndaki işlemlerinin durdurulmasını talep etti. 

Hong Kong'ta konut krizi sebebiyle daireler küçüldü!

Çin'in önemli yerleşim birimlerinden Hong Kong'ta meydana gelen konut krizi nedeniyle daireler daha küçük inşa ediliyor. 

Hong Kong'ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Dünyanın en pahalı şehirlerinden olan Hong Kong, vatandaşlarına dram yaşatıyor. 8 milyon nüfusu olan kentin sadece yüzde 7'lik bölümü konutlar için ayrılmış. Ev fiyatlarındaki pahalılık da insanları mikro evlerde yaşamaya mecbur bırakıyor...

Hong Kong'ta konut kiraları düşecek!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırlanan paket kapsamında kamu konut kiraları düşürülecek, gelir ve emlak vergilerinde de indirim yapılacak...

Protestolar ve koronavirüsle sarsılan ekonomiye Hong Kong usulü çare!

Hong Kong, uzun süredir devam eden protestolar ve son olarak koronavirüs nedeni ile durma noktasına gelen ekonomisini canlandırmak için bir ‘teşvik’ paketini hayata geçiriyor. Paket kapsamında her bir yetişkin vatandaşa 10 bin Hong Kong Doları (yaklaşık 7 bin 900 TL) dağıtacak.

Hong Kong'tan 39 milyar dolarlık teklif!

Hong Kong Borsası Londra Borsası’nı satın almak için 39 milyar dolar teklifte bulundu. Londra Borsası teklifi değerlendireceğini açıkladı..

Hong Kong'a 80 milyar dolarlık yapay ada projesi!

Hong Kong'da konut sorununu çözmek için yeni bir proje hayata geçirilmesi planlanıyor. Ülkeye 80 milyar dolarlık dünyanın en büyük yapay adası inşa edilecek.

Hong Kong'un konut sorunu için yapay ada inşa edilecek!

Hong Kong yeni konutlar için 64 milyar dolar maliyetli yapay ada inşa edecek.  Hong Kong'da alan yetersizliğinden dolayı inşa edilmesi planlanan 'yapay ada' çevresel ve politik tartışmalar yarattı. 

Çin’den Hong Kong’a hızlı tren!

Hong Kong’u Çin’e bağlayan yeni hızlı tren hattı hizmete açıldı. Pekin ile Hong Kong arası yolculuk süresi 9 saate düşecek.

Hong Kong inşaat piyasası Haberi

Hong Kong inşaat piyasası

Dünyada en çok gökdelenin bulunduğu Hong Kong, kelimenin tam manasıyla tıknefes bir beton tarlası: 150 metreyi geçen bina sayısı şu anda 302. Ancak her yer şantiye halinde ve birkaç yıl içinde bu rakam çok daha yükselecek... Aynı listede New York 235 gökdelenle ikinci sırada, İstanbul ise 29.

Hong Kong’a bir basın gezisi vesilesiyle gittim. Şehirde birkaç gün geçirmek, İstanbul’daki hızlı, yaygın, usulsüz ve dikine yapılaşma trendinin ne denli bir felakete dönüşebileceğini daha iyi anlamama yetti.

Canım şehrim, İstanbul’um, on binlerce yıllık tarihi, dokusu ve kültürüyle, sonradan yapılma finans merkezleriyle kıyas kabul etmez. Ama gidişat maalesef bu...

Hong Kong, limitsiz yapılaşmanın nasıl bir kâbusa dönüşebileceğinin en çarpıcı örneği. Sadece görüntü olarak değil, insan yaşamının kalitesi anlamında...


NY benzetmesi yanlış

Sık yapılan yanlış benzetmelere düşmeyelim. Çünkü...