20 / 07 / 2024

hsbc ceza

hsbc ceza

ABD'de bir mahkeme, menkul kıymetler alanında suç işlediği gerekçesiyle HSBC'ye 2.46 milyar dolar ceza verdi. Household International adlı ev kredisi şirketi, yanlış beyanlarda bulunarak hisse fiyatlarını artırmakla suçlanıyordu..

HSBC'nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

HSBC, çalışanlarının finans sektöründe uygun olmayan mesajlaşma uygulamaları olan WhatsApp gibi platformları kullanması nedeniyle 15 milyon dolarlık ceza ödemek zorunda kalacak.

OHAL'i bahane eden müteahhite ceza!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, OHAL sürecini bahane ederek konu satışlarını tek taraflı fesh eden müteahhite ceza uygulanacağını açıkladı.

Günübirlik kiralamayı bildirmeyen 11 ev sahibine ceza yağdı!

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, bölgedeki günübirlik kiralanan evleri bildirmeyen 11 konut sahibine ceza yağdırdı. 10'ar bin 383'er lira para cezası verilen ev sahipleri toplam 114 bin 213 lira ödeyecek.

Günübirlik kiralamayı bildirmeyene 10 bin lira ceza!

Marmaris Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre; Marmaris'te evini günübirlik kiraya verdiği internetten tespit edilen kişiye, bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle 10 bin TL ceza verildi.

Cinayet işlenen günlük evin emlakçısına ceza!

İzmir Çiğli'de günlük ev kiralayan Turan Sert yeğenini vurduktan sonra ihtihar etmişti. Soruşturma kapsamında emlakçıya kiracıların kimlik bilgilerini almadığı için ceza kesildi.

Sertifikasız işçi çalıştırana ceza!

Düzce Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Uğur, Türkiye genelinde 40 meslek kolunda sertifikasız işçi çalıştıran kuruluşlara 527 TL ceza verileceğini söyledi.

Yapı denetim firmalarına ceza yağdı!

Eksik veya kusurlu görev yapan yapı denetim firmalarına 2016'da ceza yağdı. 7 firmanın lisansı iptal edildi.

Ceza evleriyle mahkeme binaları inşası karşılığı alınan harçlar TBMM'de!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Günlük ev kiralayan emlakçılara ceza geliyor!

Günlük ev kiralayan emlakçılara büyük cezalar geliyor. Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük ev kiralama işinde gerekli bildirimde bulunmayan emlakçılara yardım ve yataklık etmekten ceza verilebilecek.

ABD’den Deutsche Bank’a ceza indirimi!

2008'deki konut kredilerinde manipülasyon yaptığı iddiası ile Alman Deutsche Bank'a 14 milyar dolar ceza kesen ABD Adalet Bakanlığı, cezada indirime gitti.

HSBC Türkiye, konut kredisi faiz oranını yüzde 0,99’ çekti!

Bankaların konutta faiz indirimi açıklamaları peş peşe gelmeye devam ediyor. HSBC Türkiye, konut kredisi faiz oranını yüzde 0,99’a indirdiğini açıkladı.

Belgesiz işçi çalıştırana 500 TL ceza!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, 40 meslekte "yeterlilik belgesi" olmayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacak. Belgesiz işçi çalıştıran işyerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başı 500 lira ceza kesilecek.

Mesleki yeterlik belgesi olmayan her işçi için 500 lira ceza!

Çoğunluğu inşaat sektörü olmak üzere tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde faaliyet gösteren 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacaklar. Çalıştıran işveren ceza ödemek zorunda kalacak.

hsbc ceza Haberi

hsbc ceza

HSBC bankasının ABD'deki bir birimine rekor ceza kesildi. ABD'de bir mahkeme, menkul kıymetler alanında suç işlediği gerekçesiyle HSBC'ye 2.46 milyar dolar ceza verdi. 


Bir grup yatırımcı tarafından 2002 yılında açılan ve 11 yıldır süren davada, Household International adlı ev kredisi şirketi, yanlış beyanlarda bulunarak hisse fiyatlarını artırmakla suçlanıyordu. 

11 yıllık davada temyize gidecek HSBC bankası 2003 yılında, kredi geçmişi iyi olmayan müşterilere mortgage kredisi veren 'Household International' firmasını almış ve şirketin ismi HSBC Finance olmuştu. Associated Press, bu satın almanın 2008 krizine kadar HSBC'yi milyarlarca dolar zarar ettirdiğini yazdı. HSBC bankası sözcülüğünden yapılan açıklamada son kararın 11 yıllık davada yeni bir adım olduğu ve kararı temyiz edecekleri...