29 / 04 / 2024

Hükümet bütçe harcamaları

Hükümet bütçe harcamaları

Anadolu Gazetesi'nin yazarlarından Salim Taşçı bugünkü yazısında hükümet bütçesinde ödenen kira miktarından bahsetti. İşte Salim Taşçı'nın o yazısı..

Yeni vergiler yolda! 2023 yılında bütçe 1 trilyon lira açık verecek!

OVP’ye göre, şubat depremlerinin yol açtığı ek kaynak ihtiyacı nedeniyle temmuzda çıkarılan 1,1 trilyon liralık ek bütçe ile toplam bütçe büyüklüğü 6,6 trilyona ulaştı. Ancak ek bütçe ile öngörülen ek gelirler de yetmeyeceği için yaklaşık 1 trilyon lira daha fazla açık verilecek.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT düzenlemesinin ardından staj ve çıraklık sigortası olan vatandaşların kapsam dışında kalmasından sonra yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı emekli olmak isteyenler tarafından merak ediliyordu. Konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenirken, hükümet kanadından ardı ardına flaş açıklamalar geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Nokia C22: Giriş seviyesi için yeni bütçe dostu akıllı telefon!

Nokia, bütçe dostu akıllı telefonu C22'yi piyasaya sürdü. Giriş seviyesi pazarı için tasarlanan C22, sadece 97 dolarlık bir fiyatla Android 13 Go Edition ile sunuluyor.

Bütçe, Şubat'ta 170,6 milyar TL açık verdi! 2006’dan bu yana en yüksek aylık açık!

Merkezi yönetim bütçe dengesinde Ocak'ta 32,2 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşen açık, deprem felaketinin yaşandığı Şubat ayında vergi gelirlerindeki düşüşle 170,6 milyar TL'ye çıktı.

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Yeni mali yılın ilk ayında bütçe açığına ilişkin piyasa beklentileri 90 milyar dolar olması yönündeydi.

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Bütçe dostu Finlux bulaşık makineleri uygun fiyata satışta! Yüzde 5 indirim! 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

Bütçe dostu Finlux bulaşık makinelerinin en uygun fiyatlarını sizler için derledik. İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

Tarımda 2023 bütçesi belli oldu! Tarıma 2023 için 133,7 milyar TL bütçe ayrıldı! 

Tarım ve Orman Bakanlığına gelecek sene ayrılan bütçe, bu seneye kıyasla yüzde 33,7 artırıldı ve 133 milyar 682 milyon 205 bin Türk Lirası'na yükseldi. İşte ayrıntılar...

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet KGF paketi hazırlığında. Peki, bu kredi paketinden kim yararlanacak? Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak? KGF kredi paketi, altını, dövizi, borsayı ve konut piyasasını nasıl etkileyecek? Merak edilen soruların tüm yanıtları haberimizde...

Bütçe çıldırdı 5 ayda 500 milyar lira açık bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca ortak hazırlanan Orta Vadeli Program’da, 2022 yılının ilk 7 ayında 29,5 milyar Türk Lirası fazla veren merkezi yönetim bütçesinin yılın geride kalan 5 aylık döneminde 490,7 milyar lira açık vermesi bekleniyor.

Hükümet bütçe harcamaları Haberi

Hükümet bütçe harcamaları

Geçenlerde, 2013 yılında, bütçe harcaması açıklandı. Bütçe harcama toplamı: 396 milyar 910 milyon 97 bin TL'dir. Harcamalar içerisinde dikkatimi çeken, 596 milyon 742 bin liralık kira ödemesidir. 

Bireh, birehmi, maşallah mı diyelim anlayamadım..! bu demek oluyor ki, toplam Türkiye arazisinin %65'ini elinde bulunduran devlet kiracı olmuşta haberimiz olmamış...! Vah benim emlakçılar krallığıma.. 

Ankara'yı göz önüne alacak olursak, Eskişehir ve Konya yolu güzergâhlarına yapılan çok katlı yüksek binaların kiracısı devlettir. Bina kiralarına gelince, en düşüğü 200 binden başlayıp, 600-700 bin liraya kadar kira ödenenler vardır. Bu Devletin TOKİSİ, Bayındırlık Bakanlığı var mıdır? 

Var. Bu kuruluşlarda çalışan yüzlerce mühendisi, mimarı var mı? Var. Eee onlar masa başında ne iş yaparlar? Diye sorsak, ne cevap alırız merak ediyorum... 

Ey Devlet; arsa, arazin var. Mimarın, mühendisin var....