27 / 04 / 2024

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet KGF paketi hazırlığında. Peki, bu kredi paketinden kim yararlanacak? Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak? KGF kredi paketi, altını, dövizi, borsayı ve konut piyasasını nasıl etkileyecek? Merak edilen soruların tüm yanıtları haberimizde...



Kulislerde konuşulan haberlere göre Hükümet, seçim öncesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ) krediye boğacak dev bir paket hazırlığında. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Ankara'da yaptığı bir toplantıda KGF ile ilgili bilgi aktardığı fakat paketin büyüklüğü hakkında bilgi vermediği kaydedildi.

KGF 2017 yılında da devreye alınmıştı

KGF, teminat yetersizliği nedeniyle bankalardan kredi alamayan KOBİ ve KOBİ dışı işletmelere kefil olarak üretimi desteklemek üzere oluşturulmuş bir sistem. Sistemin 2017 yılında da devreye alındığını ancak amacına hizmet etmediğini belirten Ekonomi Gazetecisi Remzi Özdemir, katıldığı youtube yayınında, düzenlemeden bankaların çok hoşnut olmayacağını ileri sürdü. Paketin birilerini ters köşeye yatıracağını ifade eden Özdemir, bir bankacıdan aldığı bilgileri paylaştı. Özdemir, bankacıların bugüne kadar KGF'den karlı çıktığını, kredilere uygulanan faize dosya masrafı, komisyon, sigorta ücreti gibi ücretler ekleyerek, karlarını yükselttiklerini ancak MB'nın yaptığı son düzenleme ile faize belirlediği üst sınırın tüm bu ek ödemeleri de kapsar şekilde olmasını istediğini belirtti. Özdemir, bu nedenle bankacılık sektörünün bu paketten çok hoşnut olmadığını ifade etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön