29 / 04 / 2024

KGF

KGF

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçtiğimiz günlerde sinyalini verdiği KGF’ye az bir süre kaldı. İşte detaylar…

"İktidar resmen gidin döviz alın diyor"

Piyasalarda hükümetin, KOBİ'lere ve esnafa yönelik olarak açıklayacağı Kredi Garanti Fonu paketinin ayrıntıları beklenirken, ekonomistler seçim öncesinde bir kredi bolluğu yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet KGF paketi hazırlığında. Peki, bu kredi paketinden kim yararlanacak? Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak? KGF kredi paketi, altını, dövizi, borsayı ve konut piyasasını nasıl etkileyecek? Merak edilen soruların tüm yanıtları haberimizde...

Uzman ekonomistlerden peş peşe yıl sonu dolar tahminleri! En yüksek ve en düşük tahminler açıklandı!

Önümüzdeki dönemde enflasyondaki artış hızı düşse bile seçim ekonomisinden kaynaklanan bütçe açıkları, erken emeklilik, asgari ücret, KGF ve deprem sonrası ev fiyatları gibi etkenlerin enflasyon üzerindeki etkisine dikkat çeken ekonomistler, dolar/TL kuruna ilişkin tahminde bulundu.

EYT'liler hemen bakın! Hesaplara peş peşe yatacak! Başvurular bugün resmen başladı! 

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kıdem tazminatı ödemeleri kapsamında, KGF destekli kredi başvuruları bugün resmen başladı. Peki başvurular nasıl, nereye yapılacak?

EYT kıdem tazminatı ödemelerinde son dakika gelişmesi! Başvurular bugün başlıyor!

EYT kapsamında emekli olacak çalışanların kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanmasında KGF tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi başvuruları bugün başlıyor.

EYT yasasında çok konuşulacak gelişme! Kıdem tazminatı detayı dikkat çekti!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT’nin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için Hazine destekli KGF paketinde bu kapsamdaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar TL’ye çıkardıklarını açıkladı.

İnşaat sektörünün elinde 2 milyon konut stoğu var! Cazip krediler piyasayı canlandıracak mı?

Konut edinimi ve üretimi konusunda hükümetin yürüttüğü projeler, cazip kredi koşulları ve KGF kredi paketi fiyatları piyasayı canlandıracak mı? Fiyatlar tırmanacak mı?

Bakan açıkladı! Kredi Garanti Fonu Kredisini kimler alabilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni Kredi Garanti Fonu (KGF)  paketinin kapsamını açıkladı. Peki KGF Kredisinden kimler faydalanabilecek? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

İşte merak edilen detaylar! 250 milyar liralık destek paketinde kalem kalem, kimler, hangi şartlarda, yararlanacak!

250 milyar liralık kredi hacmi sağlayacak KGF paketinde yararlanmak için neler yapılmalı? Kimler yararlanamayacak? Kimler kara listeye girecek? İşte merak edilen detaylar ve madde madde kredi paketlerinin koşulları...

İşverene  EYT desteğinde sevindiren haber!  25 milyar TL’yi bulacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, işverenleri de pek çok açıdan ilgilendiriyor. Düzenleme le oluşacak işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmek amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) destek paketini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

AKP hükümeti seçim öncesi kesenin ağzını açtı. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ihracattan, imalat sanayiine ve sürdürülebilir üretime kadar çok geniş bir alanı kapsayan Hazine destekli kredi destek paketinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Piyasaları uçuracak haber! 250 milyar TL yeni kredi geldi! Peki kimler faydalanacak? Bakan Nebati peş peşe duyurdu!

Piyasalara 14 farklı destek paketinden oluşan KGF destekli 250 milyar TL’lik kredi paketi geldi. Peki piyasaları coşturacak bu krediden kimler faydalanacak? Bakan Nureddin Nebati tek tek anlattı. İşte detaylar…

EYT’den umduğunu bulamayan patronlar şimdi de umudunu teşviklerin ayrıntılarına bağladı

EYT düzenlemesinin düzenlemesinin ayrıntılarını dört gözle bekleyen patronlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından şimdi de yüzde 75’i KGF destekli kredi ve prim ödemelerine getirilecek indirimi bekliyor.

EYT'de son dakika şoku! İşletmelere yüzde 75 kefaletli KGF desteği geliyor!

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenleme ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. EYT için işletmelere verilecek desteğin ayrıntıları yavaş yavaş belli oluyor. İşte ayrıntılar...

İşveren'den üç madde ile EYT açıklaması!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, emeklilerle emekli olmayanlar arasındaki SGK prim farkının ortadan kalkacağını ve işverenlerin Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) uygun kredi alabileceklerini söyledi.

KGF Haberi

KGF

Devlet, ihtiyaç sahibi firmalar için yeni bir Kredi Garanti Fonu (KGF) paketi açma hazırlığı içinde. İşletmeler A, B ve C olmak ile beraber üç ayrı kategoriye ayrılmış olacak. Kredi limitinden KOBİ'ler ile imalatçı ve ihracatçı firmalara ayrıcalık verilecek.

Makro ihtiyatı tedbirleri dahilinde kredi genişlemesini kontrol altında tutmayı ve kullanılan lira kredilerin döviz alımına gitmesinin önüne geçmeyi hedefleyen hükümet, ihtiyaç sahibi firmalara yönelik olarak yeni bir Kredi Garanti Fonu (KGF) paketi açma hazırlığında.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçtiğimiz günlerde sinyalini vermiş olduğu KGF destekli kredi paketinin detaylarına Sabah'tan Barış Şimşek ulaştı. İlk etapta 50 milyar TL tahsis edilmesi planlar dahilinde olan kredi garanti programı ile direk olarak ihtiyaç sahibi firmalara ulaşılacak.

HER ŞİRKET ALAMAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yapmış olduğu çalışma dahilinde...