03 / 05 / 2024

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

AKP hükümeti seçim öncesi kesenin ağzını açtı. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ihracattan, imalat sanayiine ve sürdürülebilir üretime kadar çok geniş bir alanı kapsayan Hazine destekli kredi destek paketinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) paketine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yeni kredi paketinin ayrıntılarını açıkladı. 14 ayrı farklı destekten oluşan kredi paketinin büyüklüğü 250 milyar lirayı buluyor.

Nebati, tüm bankaların içsel derecelendirme sistemlerini dikkate alan standart bir derecelendirme sistematiği oluşturduklarını belirterek bu kapsamda şirketleri; 5 grup halinde sınıflandırdıklarını söyledi. Şirketler; inansal sağlamlıkları, geçmiş borç ödeme davranışları ve teminat ihtiyaçlarına göre sınıflandırılacak. Nebati, gelecek dönemde kefaletleri ve kredibilitesi olan ancak teminatı yetersiz olan şirketlere kullandırmayı planladıklarını söyledi. Nebati, ayrıca kredibilitesi çok yüksek olup da teminat sorunu yaşamayan birinci grup firmalar ile kredibilitesi çok düşük olan beşinci gruba ise kesinlikle kullandırım yapmayacaklarını dile getirdi.

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

AMAÇ DIŞI KULLANIM ENGELLENECEK

Bakan Nebati, kredilerin amaç dışı kullanımının engelleneceğini belirterek, “Kullandırılan kredilere ilişkin bütün harcamaların, Finansal Kurumlar Birliği Merkezi Fatura Kayıt Sistemi ve Katılım Bankaları Birliği Katılım Bankaları Fatura Kayıt Sistemi ile entegre edilmesi sayesinde ödemelerin direkt satıcılara yapılmasını sağlayacağız. Böylece fatura takipleri tamamen elektronik ortamda gerçekleşeceği için kredilerin amaç dışı kullanımı önemli düzeyde engellenmiş olacak. Ayrıca iptal edilen faturaların takibinin yanı sıra aynı faturanın birden fazla krediye konu edilmesinin de önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön