18 / 05 / 2024

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

AKP hükümeti seçim öncesi kesenin ağzını açtı. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ihracattan, imalat sanayiine ve sürdürülebilir üretime kadar çok geniş bir alanı kapsayan Hazine destekli kredi destek paketinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.



KREDİ İLE DÖVİZ ALIMI YASAK

Bakan Nebati, kredi ve kefalet imkanlarının amaç dışı kullanılmasının yanı sıra sahte fatura ile belgelendirme, gerçek dışı beyan, alınan kredi ile döviz satın alınması veya sözkonusu kredi ile aynı bankadaki geçmiş kredi borçlarının kapatılmasına da izin vermeyeceklerini dile getirdi. Böyle durumlar için kara liste uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyen Nebati, bu tip durumların tespit edilmesi halinde ilgili şirketlerin Hazine Destekli Kefalet Sistemi’nden yararlanamayacağını önemle vurguladı.

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

DESTEK PAKETİNİN DETAYLARI NELER?

- 35 milyar liralık ‘İşletme Giderleri Destek Paketi’: Bu paket ile işletmelerin maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere bütün sabit giderlerine ilişkin finansman desteği sağlanacak.

-35 milyar liralık ‘Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Destek Paketi’: Başka küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere bütün şirketlerin ihracat hacimlerinin artırılması hedefleniyor. Amaç; KOBİ’lerin ihracat hacimlerini artırarak cari açığın azaltılmasına katkı sağlamak.

-20 milyar liralık ‘Yatırım Proje Finansmanı Destek Paketi’: Bu paket ile Türkiye’de yatırımları destekleyerek sürdürülebilir üretimin artırılması amaçlanıyor. Bakan Nebati, bu kapsamda yatırım teşvik belgesi alan firmalara daha yüksek tutarlarda kredi imkanı sunarakk nitelikli yatırım alanlarını güçlendirmekte kararlı olduklarını söyledi.

- 15 milyar liralık ‘İmalak Sanayii Destek Paketi’: İmalat sanayiindeki verimlilik, üretim, istihdam ve ihracat artışına yönelik yatırımlara yönelik kullandırılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön