30 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den müjdeli haber: Çiftçilere 54 milyar liralık destek

Bakan Nebati'den müjdeli haber: Çiftçilere 54 milyar liralık destek

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarım sektörünün geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdi. Çiftçilere yönelik tarımsal destekleri her geçen gün artırdıklarını belirten Nebati, 2023 yılında 54 milyar liralık kaynak tahsis edileceğini açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çiftçilere müjdeli haberi verdi. Bakan Nebati, tarımsal destekleri her geçen gün artırdıklarını vurgulayarak 2023 yılında çiftçilere 54 milyar liralık kaynak tahsis edeceklerini açıkladı.

Bakan Nebati den müjdeli haber: Çiftçilere 54 milyar liralık destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması Programı'nda yaptığı konuşan Nebati, küresel salgın ve Rusya-Ukrayna savaşının tarım sektörünün ne derece stratejik bir önemde olduğunu tüm dünyaya açık bir şekilde gösterdiğini dile getirdi.

Nebati, Türkiye'nin 20 farklı tarım ve gıda ürünü bakımından en büyük 5 ila 10 küresel üretici ülke arasında yer aldığını vurgulayarak ülkemiz açısından tarım sektörünün önemine işaret etti. Yeni yıla ilişkin hedeflerini paylaşan Bakan Nebati, tarımsal destekleri her geçen gün artırdıklarını söyledi.

Bakan Nebati, 2023 yılında çiftçilere yapılacak tarımsal desteklemeler için 2022 yılı bütçesine kıyasla yüzde 109 artış yaparak 54 milyar lira kaynak tahsis ettiklerini aktardı. Nebati, sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz sene tarımsal destek bütçemizi, başlangıç bütçesine göre, küresel emtia fiyatlarındaki artışları da göz önünde bulundurarak yüzde 54 oranında artırdık. 2022 yılında çiftçilerimize 3,1 milyar lira mazot desteği, 1,9 milyar lira gübre desteği sağladık. Bu sene için ürün bazında mazot desteğinde yüzde 130 ila yüzde 395 arasında değişen oranlarda; gübre desteğinde ise yüzde 130 ve yüzde 163 oranlarında yıllık artış gerçekleştirdik."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön