04 / 05 / 2024

Öğretmene, Bakan Özer’den müjdeli haber!

Öğretmene, Bakan Özer’den müjdeli haber!

Öğretmenlere müjdeli haber veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl içinde yapılacak yeni düzenlemelerle öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili ilave iyileştirmelerin yapılacığını duyurdu.



Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, öğretmenlerin özlük hakları için çalışmaların devam ettiğini ve bu sene içerisinde öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesinin planlandığını açıkladı.

Öğretmenlik mesleğinin özel bir ihtisas mesleği olarak kanınla tanımlandığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şartları taşıyan ve eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin yüzde 98'inin sınav başvurularının gerçekleştirildiğini bildirdi.

Öğretmene, Bakan Özer’den müjdeli haber!

Sınav başvurusu yapan öğretmenlerin yüzde 99’unun da sınava katıldığı bilgisini veren Özer, bu sınav sonucunda 516 bin 974 öğretmenin uzman öğretmen, 66 bin 679 uzman öğretmenin de başöğretmen olma hakkını kazandığını açıkladı. Özer ayrıca, bu sene içerisinde yeni düzenlemelerle öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili ilave iyileştirmelerin yapılacağını söyledi.

ÇIRAK VE KALFA SAYISI 1 MİLYON 500 BİN OLACAK

Özer ayrıca, mesleki eğitimin güçlendirilmesi kapsamında mesleki eğitim merkezlerinde çırak ve kalfa sayısının 7 kat artışla 1 milyon 200 bine ulaştığını ve gelecek sene için bu sayıyı 1 milyon 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması kapsamında tüm sınıf seviyelerinde 160 milyon yardımcı kaynağın öğrencilere ücretsiz dağıtıldığı bilgisini veren BakanÖzer, 2023 yılında bu sayıyı 200 milyona çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.


Geri Dön