28 / 04 / 2024

Asgari ücretliye müjdeli haber! 3 gün içinde PTT'den 2000 TL alacaksınız!

Asgari ücretliye müjdeli haber! 3 gün içinde PTT'den 2000 TL alacaksınız!

Asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Türkiye Cumhuriyeti Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 3 gün içinde yardım parası ödemesi yapacak. Bu ödeme, TC kimlik kartıyla başvuran asgari ücretlilere 2000 TL nakit destek olarak ödenecek.



Hükümet, hayat pahalılığı nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretli hanelere destek olmak amacıyla 2.000 TL maddi yardım sağlayacak. Bu yardım ile faturalarını ödemekte veya evlerinin diğer giderlerini karşılamakta zorlanan kişilere destek verilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek ve olumlu sonuçlandığında üç gün içinde PTT aracılığıyla ödeme yapılacak. Maddi desteğe ihtiyacı olan asgari ücretli çalışanlar ve aileleri, kolaylıkla başvuru yaparak bu destekten yararlanabilecekler.

PTT 2000 TL yardım programına başvuru süreci

Türkiye'de, asgari ücretli bir hane içinde sadece bir kişi çalışan bulunan ve kişi başı 1/3 asgari ücret düşen kişiler bayram öncesinde sunulan bu kampanyaya katılım sağlayabilir. Bu kampanya kapsamında, isteyen herkes T.C. kimlik numarası ile birlikte e-Devlet üzerinden başvuruda bulunarak bayram ödeneklerinden yararlanabilecek.

Bayramda rahat etmek isteyen asgari ücretlilere ve dar gelirli ailelere sunulan bu fırsat sayesinde 10.000 TL'nin üzerinde bir ödenekle bayramın daha rahat geçirilmesi mümkün olacak. Başvuru işlemi e-Devlet ve bakanlık resmi sitesi üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. Onaylanan başvurular sonrasında dar gelirli kişiler 3 gün içinde PTT üzerinden ödeneklerini alabilecekler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön