29 / 04 / 2024

Kredi notu düşük olanlara müjdeli haber: Kredi sicil affı mı geliyor?

Kredi notu düşük olanlara müjdeli haber: Kredi sicil affı mı geliyor?

Kredi kartı borçları nedeniyle icralık olanların sayısı her geçen gün artarken, kredi notu düşük olanlara müjdeli haber geldi. Gündeme alınan kredi sicil affıyla, kredi notu düşük olan vatandaşlara yeniden kredi kullanma yolu açılacak.



Kredi kartı borçları nedeniyle icralık olanların sayısı her geçen gün artarken, kredi notu düşük olan vatandaşları güzel bir haber geldi. Gündeme alınan kredi sicil affıyla, kredi notu düşük olan vatandaşlara yeniden kredi kullanma yolu açılacak.

Peki, kredi sicil affı ile ilgili düzenleme ne zaman başlayacak? Sicil affından kimler faydalanabilecek? Kredi kartı taksitleri olanlar bu uygulamadan yararlanabilecek mi? İşte kredi sicil affı ile ilgili merak edilen tüm detaylar!

KREDİ SİCİL AFFI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Odatv’nin haberine göre henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, kulislerden gelen bilgiler Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kredi sicil affına onay verdiği ve bu konudaki çalışmalara hız verdiği yönünde. Kredi sicil affının 2024 yılı içinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

KREDİ SİCİL AFFINDAN KİMLER FAYDALANABİLECEK

Kredi sicil affı, belirli bir tarihten önce kredi borçları sebebiyle zorluk yaşayan vatandaşların kredi kayıtlarının temizlenmesini içeriyor. Bu uygulamadan; Kredi borçlarını yapılandıran ve ödemelerini düzenli yapanlar, yasal takip sürecine giren ve borcunu kapatanlar, kara listeye alınan ve borcunu ödeyerek durumunu düzeltenler, kredi notlarının yükseltilmesi fırsatından faydalanabilecek.

KREDİ SİCİL AFFI NASIL UYGULANACAK?

Kredi sicil affından faydalanmak isteyenlerin bankalara başvuru yapması gerekiyor. Yapılan başvuru bankalar tarafından incelenerek  kişinin affa uygun olup olmadığını değerlendirilecek. Uygun görülen kişilerin kredi notları belirli bir oranda yükseltilerek iyileştirme yoluna gidilecek.

Kredi sicil affının getireceği avantajlar sayesinde vatandaşların kredi  notlarının yükselmesi ve yeni kredi imkanlarına erişebilmesi sağlanacak.

GÜNCEL BİLGİLERİ TAKİP ETMEK İÇİN

Kredi sicil affı ile ilgili son gelişmeleri takip etmek ve güncel bilgilere erişebilmek için Türkiye Bankalar Birliği ve Kredi Kayıt Bürosu'nun resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Yeni ev alacaklar hemen bakın! Konut kredisi faiz oranları: İş Bankası konut kredisi 2024!

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?


Geri Dön