06 / 05 / 2024

Bakan açıkladı! Kadın çiftçilere 10 milyar liralık destek!

Bakan açıkladı! Kadın çiftçilere 10 milyar liralık destek!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 280 bin 643 kadın çiftçiye 10 milyar TL destek sağlandığını açıkladı.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "Toprağa İz Bırakan Kadınlar Programı"nda, kadınları kırsalda daha da güçlendirmeyi hedeflenen politikaya ait detayları paylaştı.

Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Kirişci, bugüne kadar tarımsal destek olarak 5 bin 837 kadın yatırımcıya 3 milyar 55 milyon lira hibe ödendiğini belirtti ve "Kırsal kalkınma ve kredilendirme programlarımız kapsamında ise 280 bin 643 kadın çiftçiye yaklaşık 10 milyar liralık destek sağladık." dedi.

500 MİLYONU AŞTI

Bakan Kirişci, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nin verilerine göre, dünyada toplam tarım işletmelerinin yüzde 98'ini küçük ölçekli aile işletmelerinin oluşturduğunu belirtti ve bu aile işletmelerin sayısının 500 milyonu aştığını aktararak, Türkiye'de ise bu oranın, toplam çiftçilere oranının yüzde 90 civarında olduğunu vurguladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön