27 / 04 / 2024

Çiftçi Towers için 10 milyar liralık satış buluşması! 437 konut ile dükkan satılıyor! İşte o tarih...

Çiftçi Towers için 10 milyar liralık satış buluşması! 437 konut ile dükkan satılıyor! İşte o tarih...

Zincirlikuyu’daki Çiftçi Towers için 10 milyar liralık satış buluşması 11 Eylül'de yapılacak. Projede bulunan 437 konut ile dükkanların satılmasının ardından alacaklılar paralarını alabilecek. İşte ayrıntılar...



Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan 75 senelik Çiftçiler Holding için sonun başlangıcı, Zincirlikuyu’da hayata geçirdiği 59’ar katlı olan ve 2 kuleden meydana gelen Çiftçi Towers oldu. 

Zincirlikuyu’daki Çiftçi Towers projesinin zamanında bitirilmemesi, beklenen ilginin alınamamsı ve yükselen maliyetler sebebiyle, holdingin mali yapısında önemli ölçüde bozulma yaşanmıştı. 

Aile üyeleri arasında yaşanan anlaşmazlığın da etkisiyle, holdingin amiral gemisi konumundaki Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin iflası geldi. 

Çiftçi Towers için 10 milyar liralık satış buluşması! 437 konut ile dükkan satılıyor! İşte o tarih...

Halk TV'de yer alan habere göre; şirketin tasfiyesi İstanbul 1. İflas İdaresi eli ile sürdürülüyor. Şirketten alacaklı olan kişi ve kurumlar 11 Eylül 2023 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’nde gerçekleştirilecek toplantıyla bir araya gelecek. Şirket, 10 milyar TL'yi aşan borç ile battı. 

Bankanın 347 milyon dolar alacağı var 

Şirketin en büyük alacaklısının da özel bir banka olduğu belirtiliyor. Bankanın alacak tutarının 347 milyon dolar seviyesinde olduğu ifade edildi. Kurda da yaşanan artışla beraber şirketin borcu da TL cinsinden önemli oranda yükseldi. Alacaklı bankanın yanı sıra çok sayıda tedarikçinin de alıcaklı konumda olduğu belirtildi. 

Tasfiye sürecindeki şirketin elinde ise, tamamlanması beklenen 437 konut ile dükkanlar yer alıyor. 

Şimdilerde 'iflas davası' ile gündeme gelen Çiftçiler Holding'in faaliyet alanı otomotiv olsa da, enerji, inşaat ve lüks yat ticareti de grubun faaliyet sürdürdüğü alanlar arasında oldu. 

Alfa Romeo, Lancia, Jeep ve Chrysler gibi lüks otomobil markalarının yetkili bayiliğini üstlenen Çiftçiler Holding, Türkiye'de ilk kamyon fabrikasını kuran şirket olarak ön plana çıkıyor. Askam Kamyon, uzun seneler sektörde önemli oyunculardan oldu.  

Son dakika: Tarih verildi, şekere bir zam daha geliyor! Son 4 ayda 11'inci zam! 

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

TOKİ'den müjde! O ilde 180 ay vade fırsatıyla konut satacak! İşte detaylar...


Geri Dön