04 / 05 / 2024

Son dakika: Tarih verildi, şekere bir zam daha geliyor! Son 4 ayda 11'inci zam! 

Son dakika: Tarih verildi, şekere bir zam daha geliyor! Son 4 ayda 11'inci zam! 

Türkşeker, kademeli olarak zam yaptığı şekere bir zam daha yapmaya hazırlanıyor. Türkşeker, 1 Eylül itibariyle şeker fiyatını 27 TL'ye yükseltecek.



Türkşeker, mayıs ayı başından beri kademeli olarak yüzde 30 zam yaptığı şekere tekrardan peş peşe iki zam daha yapıyor. Türkşeker, 1 Eylül itibariyle fiyatı 27 liraya yükseltecek. Böylece şekerin fiyatını Eylül başında 27 liraya çıkartan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış olacak.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından şekere yapılan zamlar hız kesmeden peşi sıra geliyor.

Mayıs ayından bu yana şeker fiyatlarına 9 kez zam yapan Türkşeker, KDV hariç kilogramı 24 lira olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4.2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 liraya çıkarmıştı.

Son dakika: Tarih verildi, şekere bir zam daha geliyor! Son 4 ayda 11 inci zam! 

1 EYLÜL TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın haberine göre, kampanya dahilinde indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023 tarihinde sona ereceğini kaydeden Türkşeker, yüzde 4.2 zamlı şekilde müşterilerinden ara sipariş ile talep toplamaya başladı. Fakat talebin ne kadarının karşılanacağı bilinmiyor.

Türkşeker'in açıklamasına göre, indirimin 31 Ağustos tarihinde sona ermesinden sonra 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 liradan satılacağı anlaşılıyor. Bu da aslında 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağı anlamına geliyor.

Böylece, son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılmış oluyor.

YÜZDE 11 ZAM

Bir başka ifadeyle, 8 Mayıs'ta 18.5 lira bandındaki şekerin fiyatını Eylül başında 27 liraya çıkartacak olan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış oluyor.

  • Türkşeker 50 kg Toz Şeker: 1.544,15 TL
  • Türkşeker Toz Şeker 3000 Gr: 99,99 TL
  • Türk Şeker Çuval Toz Şeker 50kg: 1.655,40 TL ( şeker fiyatları https://www.pttavm.com/ sitesinden alınmıştır.)

Son dakika: Tarih verildi, şekere bir zam daha geliyor! Son 4 ayda 11 inci zam! 

Öte yandan Türkşeker, bu defa zam uygulamasında farklı bir yol tercih ediyor. Önceki dönemlerde tek kerede yaptığı zamları son zamanlarda haftalara yayarak az az yapmaya başladı.

Bunun yanı sıra, daha önceki senelerde Türkşeker’in resmi sitesinde fiyat artışları ile ilgili bilgilendirme notu yer alırken, son zamanlarda gerçekleştirilen haftalık zamlar kurum tarafından kamuoyu ile paylaşılmamaya başlandı. Bunun yerine zamlı fiyat listeleri fabrikalara yazı şeklinde bildiriliyor.

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Euro kuru haftaya nasıl başladı? Bugün Euro/TL ne kadar? 21 Ağustos Euro/TL kuru

TOKİ'den müjde! O ilde 180 ay vade fırsatıyla konut satacak! İşte detaylar...


Geri Dön