02 / 05 / 2024

Emekliye ek zamda tarih verildi! 4A, 4B, 4C emeklileri hemen bakın! 

Emekliye ek zamda tarih verildi! 4A, 4B, 4C emeklileri hemen bakın! 

4A, 4B, 4C emeklilerine ek zam için son dakika tarih verildi. Peki emeklilere ek zam ne zaman yapılacak? Hükümetin anketlerinde neler var? İşte ayrıntılar...



SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gündeminde ek zam ve bayram ikramiyesinde artış yer alıyor. Emekli maaşlarının zamları memur emeklisi zammıyla eşitlendi. Bu şekilde 4A, 4B, 4C emeklilerine yüzde 49,25 zam yapıldı. Ayrıca emekli bayram ikramiyesi de 3 bin TL'ye çıkartıldı. 

Fakat zamlar yüksek enflasyon sebebiyle beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. Yapılan hesaplamalara göre bayram ikramiyelerinin 2018 yılındaki seviyesini koruması için 10 bin 609 Türk Lirası'na çıkartılması gerekiyor. 

Emekliye ek zamda tarih verildi! 4A, 4B, 4C emeklileri hemen bakın! 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SEYYANEN ZAM İHTİMALİNİ ORTADAN KALDIRDI 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; ekonomistler bir süredir emekliye ek zam beklentisini gündeme getiriyor. Sık sık 'Emekliye zam olacak mı, olmayacak mı? Bayram ikramiyelerine ek artış yapılacak mı?' sorularının yanıtları araştırılıyor. 

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, 31 Mart yerel seçimlerinden önce hükümetin zam uygulaması için son tarihin 17 Mart olduğuna dikkat çekti. Çünkü yerel seçim öncesi son maaşlar 17 Mart itibarıyla ödenecek. 

Çetingüleç’e göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklaması emekliye seyyanen zam ihtimalinin ortadan kalkmasına neden oldu. 

Emekliye ek zamda tarih verildi! 4A, 4B, 4C emeklileri hemen bakın! 

Bunların yanı sıra milyonlarca emekli için 2018 yılından beri senede iki defa ödenen bayram ikramiyesinin TBMM’den 3 bin lira olarak geçtiğine de dikkat çeken Çetingüleç, "Fakat iktidarın 'şapkadan tavşan çıkarma' yeteneğini göz ardı etmemek gerekli" ifadelerini kullandı. 

Emeklilerin aylıklarının kaderinin anketlere bağlı olduğu yorumunu yapan Çetingüleç, emeklilerin tepkilerinin gizli anketlere yansıdığının, iktidarın buna karşı ne yapacağının 14 gün içerisinde - 17 Mart'a kadar- belli olacağının altını çizdi. 

Ekonomistler de emekli maaşlarına seçim öncesi bir düzenleme yapılacağı görüşünde. Ekonomim Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz, Şeref Oğuz, “İkramiyenin artırılması konusunda çalışma yapılıyor. Tahminim 2 bin lira daha artış söz konusu olacak. Yani emeklinin bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılacak" kulisini paylaşmıştı.

Şubat 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Emlak ve araç alacaklara flaş uyarı! Son 1.5, 2 ay kaldı: Fiyatlar yine zıplayacak!

Altınla borçlanmayın diyen ünlü ekonomist az önce açıkladı: Altın fiyatları tam 850 lira birden fırlayacak!


Geri Dön