22 / 06 / 2024

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ücretsiz seyahat hakkından faydalanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporuna sahip vatandaşların, şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınmasının kanunla düzenlendiğine dikkat çekti. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla yüzde 50 yükseltildiğine vurgu yapan Bakan Göktaş, "Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel deniz yolu ulaşım aracı için yaptığımız ödeme 3 bin 375 liraya,  Ankara  ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için desteğimiz 4 bin 500 liraya yükseldi" açıklamasında bulundu.

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı açıklamasında, diğer büyük illerde de şehir içi toplu taşıma aracı için yapılan desteğin 3 bin 375 TL'ye, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma aracı için desteğin de 2 bin 700 TL'ye yükseltildiğini dile getirdi. 

Bugüne kadar 1 milyar 740 milyon TL gelir desteği ödendi 

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz şekilde  taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin devam ettiğinin de altını çizdi. 

Açıklamasında "Bakanlık olarak ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında engelli ve yaşlılarımız için 2015 yılından günümüze kadar 1 milyar 740 milyon lira gelir desteği ödemesi yaptık. Sosyal hizmet anlayışımızı yaşlılarımız, engellilerimiz ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırdık" ifadelerine yer veren Göktaş, Bakanlık olarak hizmetlerini, başta engelli ve yaşlı vatandaşlar olacak şekilde her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek için sürdüreceklerini belirtti. 

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamasını "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

TOKİ'den müjde! O ilde 180 ay vade fırsatıyla konut satacak! İşte detaylar...

İstanbul'da kiralık ev fiyatları resmen uçtu: En ucuz 3+1 evler 100 bin TL'den başlıyor!

Evini sigorta yaptırmak isteyenler dikkat! SEDDK'dan yeni karar! En az 12 bin TL sigorta koruması sağlanacak

Geri Dön