28 / 04 / 2024

İstanbul'da kiralık ev fiyatları resmen uçtu: En ucuz 3+1 evler 100 bin TL'den başlıyor!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları resmen uçtu: En ucuz 3+1 evler 100 bin TL'den başlıyor!

Fahiş kira fiyatları özellikle İstanbul'da kendini oldukça gösteriyor. Lüks sitelerdeki ara kat dairelerin aylık kira bedelleri 3 haneli rakamları görürken, lüks sitelerde en uygun 3+1 ilanı 100 bin lira ile 650 bin lira arasında değişiyor. İşte ayrıntılar...



İstanbul'da lüks sitelerde ara kat konutların bir aylık kiraları 300-400 bin liralara kadar ulaştı. Son dönemde gündem olan bir ilan da herkesin şaşırmasına sebep oldu. 

Söz konusu ilanda, Teşvikiye'de 7 oda 1 salon konutun kirası 650 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Satılık fiyatı 250 milyon lira olan konutun, 6 aylık kira bedeli ile herhangi başka bir semtten konut alınabiliyor. 

İstanbul da kiralık ev fiyatları resmen uçtu: En ucuz 3+1 evler 100 bin TL den başlıyor!

BOĞAZ'DA 3+1 EVLERİN KİRASI EN AZ 100 BİN LİRA

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Boğaz hattında yer alan lüks sitelerde 3 oda 1 salon olan kiralık dairelerin fiyatları da artık 3 haneli rakamları buldu. 

Söz konusu sitelerde aylık kira bedelleri en düşük 100 bin Türk Lirası oldu. 

İstanbul da kiralık ev fiyatları resmen uçtu: En ucuz 3+1 evler 100 bin TL den başlıyor!

İSTANBUL'DA KİRALAR 100 METREKARE İÇİN 16 BİN LİRAYA YÜKSELDİ 

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran kiralık konut fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bir televizyon kanalında konuyu değerlendiren Evrim Kırmızıtaş Başaran, "İstanbul'da kira fiyatları 100 metre karede 16 bin TL'ye ulaştı. Talep var ve işlem de görüyor" şeklinde konuştu. 

Evrim Kırmızıtaş Başaran, sahil bandında ve özel bir site içerisindeyse, kiralık evlerin rakamlarının 300-400 bin Türk Lirası'na ulaştığına vurgu yaptı.

İstanbul da kiralık ev fiyatları resmen uçtu: En ucuz 3+1 evler 100 bin TL den başlıyor!

Bunların yanı sıra, ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar da katlanıyor. Hükümet, ev sahibi ile kiracıların arasındaki anlaşmazlıklar için 1 Eylül tarihi itibarıyla önce arabulucuya gidilmesini zorunlu hale getiriyor. 

Temmuz 2024'e kadar geçerli olmak üzere yüzde 25 zam sınırlamasının hayata geçirilmesine rağmen, ev sahibi ile kiracılar arasındaki davalar arttı. Ev sahipler, çoğu zaman yüzde 25 sınırının enflasyona göre düşük kaldığına tepki göstererek, kiracılarına tahliye davası açıyor. 

Emlak sektörünü diriltecek hamle: Ziraat, Halkbank, Vakıfbank'tan yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor!  

Evini sigorta yaptırmak isteyenler dikkat! SEDDK'dan yeni karar! En az 12 bin TL sigorta koruması sağlanacak

Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? Okan Tüysüz resmen açıkladı: İşte 4 ayrı İstanbul depremi senaryosu!


Geri Dön