04 / 05 / 2024

Evini sigorta yaptırmak isteyenler dikkat! SEDDK'dan yeni karar! En az 12 bin TL sigorta koruması sağlanacak

Evini sigorta yaptırmak isteyenler dikkat! SEDDK'dan yeni karar! En az 12 bin TL sigorta koruması sağlanacak

Evlerin beklenmedik sorunlara karşı korumanın en önemli yöntemi sigorta. Türkiye’de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yaşanılan deprem sonrasında önemli kararlar aldı. 



Evlerimizi dış etkenlere karşı korumanın en büyük avantajı sigorta. Sigorta sayesinde eviniz doğal afetlere karşı korunur hale geliyor. Özellikle yapılması zorunlu olan ‘Zorunlu Deprem Sigortası’ ile konutları ve eşyaları birçok riske karşı koruyan konut sigortaları ile ilgili Türkiye’de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) önemli bazı kararlar aldı. İşte o kararlar...

EVLER TÜRÜNE GÖRE GÜÇLENDİRİLİYOR!

Evlerin güvence altına alınası konusunda bina ve eşyalara ait sigorta bedellerinin eksiksiz olarak tespit edilmesi önemli. SEDDK, ev sahiplerinin daha iyi korunması için bazı düzenlemeler aldı.

Artık evlerinizin sigortası, türüne göre belirlenen asgari bedellerle güçlendiriliyor. Betonarme evler için en az 12 bin TL, diğer evler için ise en az 8 bin TL değerinde metrekare maliyeti ile sigorta koruması sağlanacak.

Böylece evinizde yaşanabilecek olası sorunlara karşı asgari sigorta bedeli uygulaması ile daha iyi hazırlıklı olacaksınız.

Evini sigorta yaptırmak isteyenler dikkat! SEDDK dan yeni karar! En az 12 bin TL sigorta koruması sağlanacak

ENFLASYON KLOZU POLİÇELERE ZORUNLU EKLENDİ

SEDDK, sigorta poliçelerine “enflasyon klozu” eklemesini zorunlu hale getirdi. Her bir konut poliçesi asgari belirlenen enflasyon oranı ile koruma sağlayacak olup bu oran, talep edilmesi halinde artırılabilecek.

Bununa beraber poliçenizdeki koruma, zaman içinde yaşanan fiyat artışlarına karşı da sizi koruyacak. Yani gelecekte oluşabilecek mali riskleri de göz önünde bulundurarak daha iyi bir güvence altına gireceksiniz.

DAHA ANLAŞILIR VE KAPSAMLI POLİÇELER GELİYOR

Artık sigorta poliçelerinde, deprem korumasının olup olmadığını daha rahat anlayabileceğiniz şekilde ifadeler yer alacak Aynı zamanda, 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren poliçe başlıkları farklı renklerle vurgulanarak daha anlaşılır hale getirilecek. Böylece ne tür risklere karşı korunduğunuzu daha kolay anlayabileceksiniz.

İŞ YERLERİ VE TİCARİ ALANLAR DA GÜVENCE ALTINA ALINIYOR

Eviniz dışında iş yerlerinin ve ticari alanların da sigorta yapılması önemli.  SEDDK, ticari alanlarda da sigorta bedellerini güncellemeye başladı.

Bu sayede, iş yerleri ve ticari alanlar da daha güçlü bir koruma altına alınıyor. Sizin için iş yerinizin ve ticari alanınızın da güvende olmasını sağlamak amaçlanıyor.

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Geri Dön