12 / 05 / 2024

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı Destek Programına başvurular başladı...

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı Destek Programına başvurular başladı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak olan projelerin değerlendirileceği  (YADES 2024) başvuruların başladığını ifade etti.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, yaptığı yazılı açıklama kapsamında, Türkiye'de yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2'ye kadar artış gösterdiğinin ve bakanlığının yaşlılara sunulan hizmetlerin sayısının artırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Bakan Göktaş, "Bu doğrultuda bakanlığımızca aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürüyoruz. Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetleri yanında, evde bakım, gündüz bakım gibi koruyucu önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yaşlılar ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ve evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesi için projeler yürütmekteyiz." diye konuştu.

BAKANLIK OLARAK 128 BİN 691 YAŞLIYA ULAŞTIK

yenisafak.com'da yer alan haberde; Bakan Göktaş, 2016 yılında uygulanmaya başlanan ve genel bütçeden aktarılan kaynak ile devam ettirilen YADES ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, yaşlılık alanında farkındalık oluşturmayı, yaşlıların ev ortamlarında ve sosyal hayata katılımlarının desteklenmesini amaçladıklarını belirterek, "65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması ve desteklenmesiyle bakım desteği ve psikososyal desteğe ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak üzere, 8 yılda toplam 45 milyon Türk Lirası finansman desteği sağladık. Bu kapsamda 8 yılda 42 belediyede yürütülen 74 proje ile  87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya kadar ulaştık. YADES 2024 başvuruları başladı ve Bakanlığımızca bu yıl YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdık" diye konuştu.

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı Destek Programına başvurular başladı...

3 HAZİRANA KADAR TESLİM EDİLECEK 

YADES 2024 programında ayrılan ödeneğin bakanlık olarak belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda belediyelerin hazırlayacakları ve valilikler tarafından teklif edilecek projeler için kullandırılacağını kaydeden Bakan Göktaş, belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin sürelerinin bir sene kadar olacağını ve onaylanan projelerin, belediyelerin uygulamaya alacağı ve denetimlerin ise valilikler aracılığı ile  yürütüleceğini kaydetti. Bakan Göktaş, programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini, en geç 3 Haziran saat 17.00'ye kadar valiliklere teslim etmesi gerektiğini ifade etti.

Mayıs 2024 aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat! 850 TL, 950 TL ve 1.250 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

Bakanlık açıkladı! SED ödemeleri hesaplara yatırılıyor...

Nisan 2024 SED ödemelerini bekleyenlere bayram müjdesi! Az önce açıklandı, paralar hesaplara yatırılıyor!

İhtiyaç sahibi ailelere her ay 1.250 TL destek ödemesi veriliyor! Ödemeler yarın başlıyor!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön