29 / 04 / 2024

Engelli ve yaşlı evde bakım aylığı üzerinden hem zam hem sigorta haberi!

Engelli ve yaşlı evde bakım aylığı üzerinden hem zam hem sigorta haberi!

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar için hem sigorta hem de zam yapılacağı duyuruldu. Yaşlı veya engelli aile bireylerine evde bakanların aylıkları artırılacak, evde bakım aylığı alan vatandaşlar sosyal güvenlik çerçevesine dahil edilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlı



Engelli ve yaşlı evde bakım aylığı üzerinden hem zam hem sigorta haberi!

Yaşlı bakım ücretlerine zam ve sigorta 

Ailesine evde bakan vatandaşlar sorumlulukları gereği çalışmak isteyebilir ancak bu mümkün olmayabilir. Yaşlılar için esnek çalışma koşulları ile istihdam yaratılacak, evde bakım için uzman hemşireler yetiştirilecek. Ayrıca gerekli malzemelerin alımına da devlet destek verecek. Yaşlı bakımı ücreti artarken sigorta da yapılacak.

Evde bakım maaşının 2023 yılında 1.000 TL daha artması bekleniyor. Artış miktarının memur maaşlarının katsayısına bağlı olduğu söyleniyor. Memur maaşlarına ise Temmuz ayında enflasyon farkı, 6 aylık enflasyon oranı ve toplu iş sözleşmesine göre %6 zam yapıldı. %6’lık zamda TÜFE’nin 21.42 olduğu hesaba katılırsa 19.18 oranında bir etki yaratması bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön