06 / 05 / 2024

Zeytinburnu sahiline bir otel daha geliyor!

Zeytinburnu sahiline bir otel daha geliyor!

Zeytinburnu sahiline bir otel daha geliyor. Sahildeki otel zincirini tamamlayacak olan TOBB’un 73 bin metrekarelik arazisi için plan değişikliği yapıldı. Yapılacak olan inşaatın yüksekliği 70 metreyi bulacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) devletten satın aldığı Zeytinburnu sahilindeki arazisi ile ilgili imar planı değişikliğini onayladı. Bir zamanlar ucuz et almak için önünde kuyrukların oluştuğu, Et ve Balık Kurumu’nun tesislerinin bulunduğu arazi rant için yeniden planlandı. Bakanlık tarafından 29 Nisan 2014 tarihinde onaylanan, 774 ada 61 parsel (eski 3-41 parseller) ile ilgili plan değişikliği, itirazlar için  İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından askıya çıkartıldı. Planlar bir ay süreyle askıda kalacak.


İNŞAAT EMSALİ 2,20 OLACAK

Yeni planlara göre arazinin yaklaşık yüzde 90’ı 'Turizm+Ticaret+Konut' alanı olarak ayrıldı. Küçük bir bölüm ise 'Sağlık Tesis Alanı' ve 'Aile Sağlık Merkezi' alanı olarak bırakıldı. Plan notlarına göre toplam inşaat alanının en az yüzde 50’si turizm ticaret alanı kullanımında olacak. Sağlık tesisi alanı olarak ayrılan kısımlar kamuya bedelsiz olarak terk edilecek. İnşaat emsali 2.20, inşaat yüksekliği ise deniz seviyesinden itibaren 70 metre olacak.


KARMA PROJE İNŞAA EDİLECEK

TOBB araziyi daha önce ihale etmiş ve 1,14 milyar TL karşılığında, yatırım yapması için Şadan Kalkavan Holding+Hasoğlu Yapı+Gül Yapı A.Ş.’ye vermişti. Kalkavan Gurubu-Hasan Sever İnş.-Gül Yapı-Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı Genel Müdürü Oray Demirel’in daha önce basına yansıyan açıklamasında, araziye, İstanbul’un tarihi dokusuna uygun, siluetini bozmayacak, otel, rezidans, kongre merkezi, ofis ve AVM’den oluşan karma bir proje inşa edileceği belirtilmişti. Demirel, “Oldukça değerli olan bu arazinin yarısı, imar durumuna göre 4 ve 5 yıldızlı oteller, kongre merkezi ve donatıların olacağı turizm yatırımları, diğer yarısı ise rezidans, ofis ve alışveriş merkezlerini  içeren karma kullanımlı bir proje geliştirmek üzere konumlandırıldı” diye konuşmuştu.


Yurt Gazetesi 



Geri Dön