30 / 04 / 2024

Bakan açıkladı! Kredi Garanti Fonu Kredisini kimler alabilecek?

Bakan açıkladı! Kredi Garanti Fonu Kredisini kimler alabilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni Kredi Garanti Fonu (KGF)  paketinin kapsamını açıkladı. Peki KGF Kredisinden kimler faydalanabilecek? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…



Kredi Garanti Fonu (KGF), toplam 14 destek kaleminden oluşurken, 200 milyar liralık kefaletle 250 milyar liralık kredi hacmi meydana getirecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) paketine ilişkin tüm ayrıntıları açıkladı.

KGF paketi farklı destek kalemlerinden oluşurken, kredi faiz oranı ve başvuru koşulları ise merak ediliyor. Peki, "KGF kredisinden kimler faydalanabilecek? Başvuru koşulları neler? Ne kadar para çekilebilecek?

KİMLER KGF KAPSAMI DIŞINDA?

Esnaf ve KOBİ’lerin merakla beklediği  Kredi Garanti Fonu (KGF) kredi destek paketine ilişkin detaylar netleşti. 200 milyar liralık kefaletle 250 milyar liralık kredi hacmi meydana getirecek pakete göre, işletmeler ödeme kabiliyetine bakılarak 5 gruba ayrılacak. En yüksek ödeme kabiliyetine sahip 1. Grup ile en düşük ödeme kabiliyetine sahip 5. Grup firmaları destek alamayacak.

Destek ödemeleri faturaya karşılık gerçekleştirilirken,  bu yöntemle amacının dışında kredi kullanımının engellenmesi için bir kara liste uygulaması da devreye girecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön