17 / 05 / 2024

Bakan açıkladı! Kredi Garanti Fonu Kredisini kimler alabilecek?

Bakan açıkladı! Kredi Garanti Fonu Kredisini kimler alabilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni Kredi Garanti Fonu (KGF)  paketinin kapsamını açıkladı. Peki KGF Kredisinden kimler faydalanabilecek? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…



HANGİ PAKETLER VAR?

İşletme Giderleri Destek Paketi: 35 milyar Türk Lirası kefalet limitini haiz İşletme Giderleri Destek Paketi aracılığıyla, işletmelerin maaş ve kira giderleri başta gelmek üzere tüm sabit giderlerine yönelik finansman desteği yapılacak.

Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Destek Paketi: 35 milyar Türk Lirası kefalet limitini haiz Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Destek Paketi sayesinde, bu alanda çalışan başta KOBİ'ler olmak üzere tüm firmalar desteklenecek.

Yatırım Proje Finansmanı Destek Paketi: 20 milyar TL kefalet limitini haiz Yatırım - Proje Finansmanı Destek Paketi aracılığıyla, her alanda yatırımlar desteklenme yoluyla üretim artırılacak. Yatırım Teşvik Belgesi almış olan şirketlere daha yüksek tutarlarda kredi imkânı sağlanacak.

İmalat Sanayisi Destek Paketi: 15 milyar TL kefalet limitini haiz İmalat Sanayii Destek Paketi aracılığıyla, imalat sanayiinde verimlilik, üretim, istihdam ve ihracat artışı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

EYT Desteği Paketi: 25 milyar Türk Lirası kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükü hafifletilecek.

 Bölgesel Kobi Destek Paketi: 10 milyar Türk Lirası kefalet limitini haiz Bölgesel Odaklı KOBİ Destek Paketi ile imalat sanayi başta gelmek üzere işletmelerin yatırım, istihdam ve ihracat odaklı projelerine destek verilecek.

Girişimci Destek Paketi: 4 milyar TL kefalet limitini haiz Girişimci Destek Paketi aracılığıyla girişimcilik ekosistemi geliştirilirken, genç ve tekno girişimcilerin finansmana erişimi kolaylaştırılacak.

Kadın Girişimci Desteği: 4 milyar Türk Lirası kefalet limitini haiz Kadın Girişimci Destek Paketi  kanalıyla yeni bir işyeri açmak isteyen ya da bir iş fikrine dayalı olarak çalışan gerçek kişi/tüzel kişi işletme sahibi kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri desteklenecek.

Bu memurlar çifte maaş zammı alacak!

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!

SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

Milyonlarca ücretliye büyük şok! 15 Ocak’a yetişmiyor!

Asgari ücret desteği 4 katına yükseldi!

Milyonlarca kişi ikramiye gibi ödeme alacak!  Bakanlık 38 farklı destek ödemesi açıkladı, birinde siz de olabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön