17 / 05 / 2024

Bakan açıkladı: Herkes TOGG sahibi olacak, bankalarla anlaştık!

Bakan açıkladı: Herkes TOGG sahibi olacak, bankalarla anlaştık!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yerli otomobil TOGG almak isteyenler için flaş hamleyi açıkladı. Buna göre; üç kamu bankası yerli otomobile sahip olmak isteyenlere özel kredi desteği verecek.



Türkiye, yerli otomobil TOGG’u yollarda görmek için gün sayıyor. Her geçen gün TOGG’un yeni bir özelliği açıklanmakta ve heyecan daha da artmakta. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından fabrikada banttan indirilen TOGG’a sahip olmak isteyenler de adeta sıraya girdi.

Önümüzdeki şubat ayında ön siparişlerin alınması beklenirken heyecanlandıran bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

Bakan Nebati, TRT canlı yayınında yaptığı açıklamada, TOGG sahibi olmak isteyen vatandaşlar için sürpriz hamlenin detaylarına yer verdi.

Bakan açıkladı: Herkes TOGG sahibi olacak, bankalarla anlaştık!

Kamu bankalarıyla görüştüklerini ifade eden Bakan Nebati, Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası ile birlikte katılım bankalarının gerekli teşvikleri vereceğini duyurdu.

Vatandaşların, düşük faiz oranlarıyla TOGG’a sahip olabileceğini belirten Nebati, bankalar tarafından verilecek kredilerin gerekirse kazanmamak üzerine planlanacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TOGG’un büyük bir hayalin gerçeğe dönüşümü anlamına geldiğini ifade etti.


Geri Dön