26 / 06 / 2024

Bu memurlar çifte maaş zammı alacak!

Bu memurlar çifte maaş zammı alacak!

Memurlara yapılan yüzde 30 zam bu ay maaşlara yansıtılacak. Kademesi farklı bazı memurlar ise bu zamma ek olarak kanunun 60. Maddesindeki ilave zamdan da faydalanacak.




Memurların maaşına  ve emekli aylıklarına yönelik yüzde 30 zammın ardından, bu ay ilk zamlı maaş ödemesi yapılacak. Buna göre farklı kademelerde bulunan  maaşlar ek bir zam daha alacak.

Buna göre, il müdürü ve üzeri makamlarda görev yapan memurlar, yüzde 30 zam miktarına ek olarak  3600 ek göstergeye ilişkin kanunun 60. maddesinde belirtilen ilave zamdan da faydalanacak. İl müdürü ve daire başkanı üzerindeki yönetici pozisyonunda görevli olan memurlar, 15 Ocak’tan itibaren ilave zamdan yararlanacak.

Habertürk’te yer alan habere göre, memur ve emeklilere yönelik yapılan maaş zammının yüzde 30’a çıkartılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmesi, TBMM Genel Kurulu’nda salı günü gerçekleştirilemedi. Yasanın yetişmemesi dolayısıyla, memurlara 15 Ocak’ta maaşlarının yüzde 16.48 oranındaki normal zam üzerinden ödeme yapılması bekleniyor. Bu durumda yüzde 15.32’lik ilave zamma ilişkin bölümün ödemesi, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere daha sonra yapılacak.

ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ARTIŞTAN FAZLA

Asgari ücrete yüzde 55 oranında zam verilmesi nedeniyle, bu yıl memur maaşları ve emekli aylıklarında da benzer oranda artış yapılmasına yönelik memur sendikalarından talepler geldi. Bazı kamu görevlilerine ise maaşlarına yapılan artış, asgari ücrete yapılan artış oranını geçecek.

 Bu memurlar çifte maaş zammı alacak!

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerini 3600’e yükselten, diğer kamu görevlilerinin ek göstergesini de 600 puan artıran 7417 Sayılı Kanun’un 60. Maddesinde, yönetici pozisyonundaki memurlar için ilave maaş artışı gerçekleştirildi. Bu ilave maaş zammı ise, 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacak.

İlave zamdan, il müdürü ve üzerindeki pozisyonlarda görev yapan memurlar faydalanabilirken, 60. madde çerçevesinde yapılacak ilave zam tutarı 1.730 lira ile 6 bin 800 lira aralığında değişiklik gösterecek.


Geri Dön