03 / 05 / 2024

Asgari ücret desteği 4 katına yükseldi!

Asgari ücret desteği 4 katına yükseldi!

Yeni yılda asgari ücret 8.506 Türk Lirasına çıkarken, asgari ücret desteğine de zam yapıldı.



Asgari ücret desteğine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla,  asgari ücret desteği artırılarak tam  4 katına çıkarıldı.

Asgari ücrete 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere zam yapılmıştı. Bu gelişmenin ardından  asgari ücret desteğinin de artırıldığı duyurulurken, bunun müjdesini  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vererek, 4 kat artış gerçekleştirdiklerini duyurdu.

 Asgari ücret desteği 4 katına yükseldi!

KÜÇÜK İŞLETMELERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya yönelik açıklamasında, ‘’Özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin etmek amacıyla, asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltmeye yönelik karar aldığımızı, tüm çalışanlarımızla ve işverenlerimizle paylaşmak istiyorum. Bu kapsamda, SGK destek primi 100 TL’den 400 TL’ye çıkartılmış oldu” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön