28 / 04 / 2024

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.



Sosyal Güvenlik Kurumu, işverenleri yakından ilgilendiren aylık 700 liralık asgari ücret desteği ile ilgili yeni genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverenlere asgari ücret desteği sağlanmayacak.

DESTEK ÖDEMESİ İPTAL EDİLECEK!

NTV'de yer alan habere göre;  bu yıl içinde tek bir ayda dahi brüt asgari ücretin onda birini geçen tutarda eksik prim bildiren işverenin asgari ücret desteği iptal edilecek. Yapılmış ödemeler ise cezasıyla birlikte geri alınacak.

SGK den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

BUNU YAPAN İŞYERLERİNE CEZA KESİLECEK

Genelgeye göre yıl içinde çalışanların prime esas kazancının eksik bildirimi veya hiç bildirilmemesinin tespit edilmesi halinde işveren 2024 yılı için destekten yararlanamayacak. Ödenen tutarlar gecikme zammı ve cezası ile birlikte geri alınacak.

SGK den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

2024 ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 700 TL OLDU!

2024 Asgari ücret desteği 700 lira oldu. İlave istihdamın sağlanması ve özel politika gerektiren kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi olan işsizlerin istihdamının desteklenmesi için verilen teşvik, 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecek.

İşverenlerin iş gücü maliyetlerinin düşürülerek istihdamın arttırılması ve kayıtlı istihdamın korunması amacıyla 2016 yılından bu yana uygulanan asgari ücret desteği 2024 yılında aylık 700 lira olarak uygulanacak. Böylece, asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya yükseltilmiş oldu. 

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

İşçi başına 500 TL verilecek! Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak?

Asgari ücret için 6 ay boyunca destek ödenecek! 2023 asgari ücret desteğinden kimler faydalanacak?


 


Geri Dön