04 / 05 / 2024

Dikkat! Asgari ücret desteği artırıldı! Peki bundan kimler nasıl faydalanacak?

Dikkat! Asgari ücret desteği artırıldı! Peki bundan kimler nasıl faydalanacak?

Devlet tarafından ödenen asgari ücret desteği ödeme tutarı, çalışanlar ve işverenleri ilgilendiriyor. Ülkede işgücü maliyetini düşürmek ve istihdamı korumak gayesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sağlanan asgari ücret desteği 6 ay süreyle uygulanacak. Peki yeni zamlı bu destek hak



Asgari ücretli çalışanlara yapılan zammın ardından bir haber de asgari ücret desteğiyle ilgili olarak geldi.

Asgari ücret desteği ile yeni bir duyuru geldi  Yeni yılda asgari ücret, geçtiğimiz aralık ayının sonlarına doğru yapılan yüzde 54,5 oranındaki artışla birlikte 8 bin 500 TL oldu.

Dikkat! Asgari ücret desteği artırıldı! Peki bundan kimler nasıl faydalanacak?

İşte bu artışla, işverene 6 ay süreyle çalışan başına devlet tarafından aylık ödeme yapılacak. Verilere göre, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından toplamda 1,4 milyon işletmeye 6,2 milyar TL destek ödemesi yapılması gerekiyor. Peki bu destekten nasıl faydalanılacak.

1,4 MİLYON İŞLETMEYE VERİLECEK OLAN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ARTTI

Uygulama kapsamında çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işverenlere 6 ay süreyle verilen asgari ücret desteği ödemelerinde artışa gidildi ve toplamda 1,4 milyon işletmeye 6,2 milyar lira destek verilecek.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda, küçük işletmelere ödenen asgari ücret desteğinin 250 TL'den 400 TL'ye yükseltildiğini duyurmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön