29 / 04 / 2024

İşverene 48,5 milyar liralık asgari ücret desteği!

İşverene 48,5 milyar liralık asgari ücret desteği!

İstihdamı artırmak amacıyla iş gücü maliyetlerini düşürmek için işverene destek yapılıyor. 2016 yılında uygulanmaya başlanan asgari ücret desteği çervesinde, işverenlere bugüne kadar 48,5 milyar lira ödendi.



Devletin işçi, işveren ve girişimciler için 18 farklı başlıkta prim teşvik, destek ve indirim uygulaması var.

Asgari ücret desteği aylık 100 TL

İşverenlerin iş gücü maliyetlerini düşürmek üzere 2016 yılında hayata geçirilen asgari ücret desteği, bu yıl temmuz-aralık dönemi için aylık 100 TL olarak uygulanıyor.

İşverenlerin devlete ödeyecekleri sigorta primlerinden düşülen bu tutar, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor.

Asgari ücrete toplam 48,5 milyar TL destek

Bu çerçevede, asgari ücret desteği uygulamasıyla bugüne kadar toplam 48,5 milyar TL destek verildi.

Normalleşen iş yerlerine 5,4 milyar TL’lik destek

İşverenlere yönelik desteklerden bir diğeri de Covid-19 salgını sürecinde hayatın normalleşmeye başlaması ve kısa çalışma ödeneğinin sona ermesi ile uygulamaya konulan normalleşme desteği olmuştu. Pandeminin etkilerinin kısmen azalmasıyla birlikte 1 Ağustos 2020 yılında verilmeye başlanan normalleşme desteği, 30 Haziran 2021 yılında sona erdi. Çalışanlarını normal çalışma düzenine geçiren iş yerlerine verilen normalleşme desteği kapsamında, 2 milyon sigortalı için işverenlere 5,4 milyar TL destek ödendi.

İstihdama yönelik sağlanan destekler

Devletin Covid-19 salgını döneminde çalışanlara verdiği destekler arasında kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği yer aldı.


Geri Dön