30 / 04 / 2024

Bakan açıkladı! İhracatçıya 30 milyon TL'ye kadar kredi imkanı!

Bakan açıkladı! İhracatçıya 30 milyon TL'ye kadar kredi imkanı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatçıların finansman yükünü ortadan kaldırmak için Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türk Eximbank ve İhracatı Geliştirme AŞ'nin katılımıyla birlikte prefinansman ve teminata yönelik bir model geliştirdiklerini açıkladı.



Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bakanlık bünyesinde düzenlenen "Yeni Nesil İhracat Destekleri ile Prefinansman Modeli Lansmanı ve Prefinansman Modeli Protokolü İmza Töreni"ne katıldı.

Bakan Muş, yaptığı konuşmada, nisan ayından itibaren Bakanlık, Türk Eximbank ve İhracatı Geliştirme AŞ'nin ile yapılan uzun istişare ve çalışmalar sonucunda bugün protokolün imzalanmasıyla prefinansman modelini hayata geçireceklerini söyledi.

Bakan açıkladı! İhracatçıya 30 milyon TL ye kadar kredi imkanı!

Firmaların ihracat desteklerinden yararlanabilmesi için öncesinde faaliyetini gerçekleştirerek harcama yaptığını ve gerekli belgeleriyle incelemeci kuruluşa başvurduğunu hatırlatan Bakan Muş, bu başvurunun incelenmesi ve tahakkuku neticesinde destek ödemelerinin yapıldığını aktardı.

Buna karşın başvuru, inceleme ve tahakkuk süreçleri dahil edildiğinde, faaliyet ile ödeme arasında bir süre geçtiğine ve bu durumun ihracatçılara finansman yükü doğurduğuna dikkati çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön