27 / 04 / 2024

EYT’den umduğunu bulamayan patronlar şimdi de umudunu teşviklerin ayrıntılarına bağladı

EYT’den umduğunu bulamayan patronlar şimdi de umudunu teşviklerin ayrıntılarına bağladı

EYT düzenlemesinin düzenlemesinin ayrıntılarını dört gözle bekleyen patronlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından şimdi de yüzde 75’i KGF destekli kredi ve prim ödemelerine getirilecek indirimi bekliyor.



EYT düzenlemesinde yaş sınırının olmayacağının açıklanmasının ardından işveren kesimi şimdi de düzenlemenin kendileri üzerinde yaratacağı yükü hafifletecek tedbirlerin detaylarına kilitlendi.

 EYT’den umduğunu bulamayan patronlar şimdi de umudunu teşviklerin ayrıntılarına bağladı

Ekonomi gazetesinden Mehmet Kaya’nın haberine göre, patronların EYT ile ilgili endişedelerine karşı, Hazine Destekli yeni bir KGF kredi paketi açıldı. Daha önce 150 milyar TL olarak planlanan bu paketin, işverenin kıdem tazminatı yükü dikkate alınarak biraz daha artırılması öngörülüyor. Patronların, ayrıntılarını merakla beklediği bir diğer konu ise, emekli olup da çalışmaya devam edecekler için sosyal güvenlik destek primi ödemesinde 5 puanlık bir indirim yapılması. İş dünyası bunun da nasıl uygulanacağına yönelik olarak yasal düzenlemenin ayrıntılarına odaklandı.

Habere göre, EYT düzenlemesine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve bağlı kuruluşların tamamından katkı alınarak yasa hazırlığı sürüyor.

Diğer yandan SGK’ya yönelik uygulama yönetmeliğinin de hazırlanacağı vurgulanırken, tasarı TBMM’ye sevk edildikten sonra da uygulamanın en iyi şekilde yapılabilmesi için çalışmanın süreceği dile getirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön