27 / 04 / 2024

EYT'de flaş son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar...

EYT'de flaş son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olarak flaş bir açıklama yaptı! EYT yasası ne zaman çıkacak? Uygulanacak formüller ne? İşte ayrıntılar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, kamudaki sözleşmeli personelle alaklı çalışmayı sona erdirmek üzere olduklarını bildirdi.

EYT de flaş son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar...

Meclis açıldığında ilk olarak sözleşmeli personel dosyasının gündeme getirileceğinin altını çizen Bilgin, "Meclis'e ilk açılışta sözleşmeli personel dosyasını getiriyoruz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o." dedi. Bu çalışmanın bitmek üzere olduğunu söyleyen Bilgin, ardından şunları söyledi:

"Bir iki konu daha var, EYT ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha zaman alacak. Sözleşmeli personel ve geçici işçiler bir an önce çözmemiz gerekenler. Sonra maden işçileri, ondan sonra kadroya geçmemiş taşeron işçiler var. Sayıları 90 bini geçmiş, önceliğimiz onlar. EYT, aralık gibi gündeme gelir, yapısal bir sorun o. Kamudaki sözleşmeli personel ile ilgili çalışmamızı bitirmek üzereyiz. Belediyedeki KİT'lerle ilgili ayrı bir çalışmamız var. Bu dosya bittikten sonra onu ele alacağız, o ayrı bir çalışma" 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön