10 / 05 / 2024

EYT'de flaş son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar...

EYT'de flaş son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olarak flaş bir açıklama yaptı! EYT yasası ne zaman çıkacak? Uygulanacak formüller ne? İşte ayrıntılar...



MASADA TEK FORMÜL VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde  tek formül olduğunu söyledi. TRT Haber'in belirttiği gibi; Bu tarifin detayları da ortaya çıktı. Erkeklerde 9000 gün  25 yılı, kadınlarda 7200 gün ve 20 yılı dolduranlar emekli olacak.

 Ziraat, Garanti, İŞ Bankası, Yapı Kredi, Akbank değil! Promosyon alamayanlar bakın PTT az önce açıkladı1.5 MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLACAK

1999  ve öncesi çalışanlar iyileştirilmiş düzenlemelerden yararlanacak. Sadece SSK'lılar değil Bağ-Kur'lular da sürece dahil edilecek. Bu şekilde Türkiye'de 1 milyon kişi var olmakta ve her sene 450 bin kişi emekli oluyor. Yasanın hayata geçmiş olduğu zaman diliminde ise 1, 5 milyon kişinin emekli olması bekleniyor.

EYT NEDİR VE KİMLER EYT'Lİ SAYILIYOR?

9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortaya başlayanlar EYT'li (emeklilikte yaşa takılan) sayılıyor. 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulları yerine getirilerek de emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi.

8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) beraber sağlanması aranmaya başlandı.

EYT'li sayılmak için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamak gerekiyor.

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu

Bitcoin resmen çakıldı: Tam yüzde 10...

D&R'da okula dönüş başladı! Okul çantalarında kaçırılmayacak fırsat! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön